Din toamnă, elevii dintr-o comună cărășeană se reîntorc în bănci într-o școală nouă și modernă!

scoala forotic

După doi ani de la sistarea lor, lucrările la școala din Surducu Mare, sat aparținător comunei Forotic, s-au reluat săptămâna aceasta. Administrația locală promite că acestea vor fi gata până în data de 15 septembrie.

Vești bune pentru elevii și preșcolarii din Surducu Mare care, din toamnă, nu-și vor mai desfășura activitățile educaționale în căminul cultural și în dispensarul din localitate! Anunțul a fost făcut de primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea, cel care în campania electorală de anul trecut le promitea cetățenilor că va rezolva una din problemele arzătoare ale comunității de aici, și anume, deblocarea situației de la școala din localitate, unitate sub acoperișul căreia funcționează și grădinița.

Unul dintre cele mai mari și importante proiecte este finalizarea școlii, contract cea a fost semnat în decembrie 2016 și întrerupt, din lipsă de fonduri, în iunie 2020. Proiectul a primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1, însă, cu toate că Guvernul și-a respectat promisiunea de plată, Consiliul Local – nu. Această consecință a atras după sine sistarea lucrărilor, dar și o cofinanțare mai mare pentru bugetul primăriei, sumă care dacă s-ar fi plătit eșalonat, elevii ar fi beneficiat de o școală nouă. Analizând bugetul, veniturile, cheltuielile și proiectele pe care mi le-am propus de urgență, am căutat o sursă de finanțare pentru acest proiect. Am găsit cooperare și bună înțelegere pentru nevoile comunei la Ministerul Dezvoltării, am prezentat clar bugetul și devizul de lucrări, iar suplimentarea sumei a fost aprobată în ședința de Guvern, aceasta ajungând la valoarea de 385.128 de lei. Așadar, mă bucur că am putut reîncepe lucrările, și că elevii vor începe noul an școlar într-o clădire nouă și modernă!”, a declarat primarul Alexandru Sporea.