Din toamnă, elevii din Coronini ar putea învăța într-o școală nouă

Lucrările la școala gimnazială din Coronini se apropie de final, după cum precizează primarul Ilie Boboescu. Până când acest lucru se va întâmpla, elevii continuă să-și desfășoare orele de studiu în sediul grădiniței din localitate.

În acest moment, cam 80% din lucrări sunt efectuate și cred că, până la finalul anului, se vor și încheia. Este o clădire nouă, cu opt săli de clasă, două laboratoare și o sală pentru activități diverse. Proiectul are o valoare de aproape 5,1 milioane de lei, iar banii ne sunt alocați prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală II.”, a explicat edilul din Clisura Dunării.

Nu doar elevii se vor muta într-o locație nouă până la finalul anului, ci și angajații Primăriei Coronini care, momentan, sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea în căminul cultural. „Am început demolările la primărie. Până când noul sediu va fi gata, ne-am mutat activitatea la căminul cultural, pentru că aici avem mai mult spațiu și am putut face mult mai bine și distanțarea socială, în actualul context pandemic. Aveam nevoie de un sediu nouă, iar fondurile pentru noua construcție nu le-am suportat din bugetul local, ci ne-au fost alocate prin același Program Național pentru Dezvoltare Locală.”, a mai spus Ilie Boboescu.

De curând, primarul a depus la Compania Națională de Investiții alte două proiecte importante pentru cei din comunitatea sa. Este vorba despre construirea unui cămin cultural nou în satul Sfânta Elena și a unui dispensar medical la Coronini.