Romeo Dunca: Peste 1,2 miliarde de lei în Caraș-Severin, în mandatul PSD! În mare parte e meritul Luminiței Jivan!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și-a motivat decizia de a oficializa sprijinul pe care îl primește de la fosta șefă PSD, Luminița Jivan, în ciuda opțiunilor politice total diferite sau a faptului că numele său apare în mai multe dosare penale.

Șeful administrației județene a mai spus și cu alte ocazii că îi acordă prezumția de nevinovăție actualului consilier personal. În plus, a dat de înțeles că are motive să creadă că dosarele deschise pe numele Luminiței Jivan ar avea și o altă miză decât tragerea ei la răspundere. Mai exact, că s-ar urmări eliminarea sa din scena politică pentru că ar fi încurcat socoteli. Principalul argument pentru care Luminița Jivan a intrat în echipa lui Romeo Dunca este însă altul: „A participat activ cel puțin la a mă face să înțeleg mecanismul prin care în acest județ sărac prin realizări, au intrat, totuși, în mod surprinzător, peste 1,2  miliarde de RON. Asta doar în mandatul PSD și fără fondurile europene. A făcut acest lucru pro-bono, fără a fi plătită, întrucât artizanii subdezvoltării din mandatul trecut nu au avut nimic mai bun de făcut decât să  încerce să blocheze prin orice mijloace posibilitatea mea de a aduce câțiva oameni care să mă poată ajuta în munca de zi cu zi. Fără să ascund, încă de anul trecut am spus că voi folosi și folosesc deja experiența și drumurile bătute pe la București de Luminița Jivan. Nevoia mea pentru prezența ei în mod oficial la anumite instituții m-a obligat să găsesc o încadrare oficială

De numele fostului deputat PSD se leagă predarea către Compania Națională de Investiții a Sălii Polivalente din Reșița pentru a fi reabilitată, a mai spus Dunca. Dar și reabilitarea a două drumuri județene. „Luminița Jivan se ocupă cu succes de drumurile pe care un reprezentant al județului le face la instituții aflate în slujba cetățenilor care își doresc drumuri județene mai bune. E bine de știut că și în mandatul trecut tot această doamnă a făcut cu succes nenumărate deplasări la București, motiv pentru care, deși nu prea se vede,  în bugetul județului au intrat în perioada guvernării Dragnea peste 1,2 miliarde de RON. În parte are un merit. PNDL 1 și PNDL 2 au trimis enorm de mulți bani aici. Județul Caraș-Severin a fost la un moment dat campion la accesări. Unele comune cu primari vrednici au făcut performanță cu o parte din sume și localnicii continuă să aleagă cu tot mai multe voturi edilii performanți (Reșița, Măureni, Armeniș, Slatina Timiș, Vărădia, Oravița, Oțelu Roșu, Doclin etc.). Altele, însă, au batjocorit banii. Sub presiunea politică a barosanilor din județ s-au instrumentat licitații îndoielnice al căror rezultat a adus la mutarea potului gras în curtea firmelor de casă”, a mai explicat Romeo Dunca.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

publicitate si promovare online banner maxagro