Din skyjet… în barca Poliţiei de Frontieră!

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berzasca, aflaţi la bordul unei ambarcațiuni rapide de intervenție, au salvat de la înec o persoană ieşită cu skyjetul, la plimbare, pe Dunăre.

În data de 17 august 2018, în jurul orei 18, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berzasca, aflați în misiunea de cercetare fluvială, au observat la kilometrul fluvial 1022 un skyjet cu o persoană care ținea de vesta de salvare o altă persoană, căzută în apă.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat operativ, deplasându-se în zonă cu ambarcaţiunea din dotare, conform procedurilor specifice în astfel de cazuri. La scurt timp, persoana a fost recuperată din apă de către echipajul poliţiei de frontieră şi adusă în siguranţă la malul Dunării, unde a fost preluată pentru investigaţii medicale amănunţite de personalul medical de la Serviciul de Urgenţă Moldova Nouă“, informează inspector principal de poliţie Petre-Ionuţ Nicola, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

leader board 728 x 90 px

Acesta mai precizează că persoana salvată, un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, ieşise în larg cu skyjetul „în scop de agrement, iar pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul, poliţiştii de frontieră au informat lucrătorii Căpităniei Portului Moldova Veche“.

Comunicatul de presă primit de la ITPF Timişoara fiind intitulat „Localnic salvat de polițiștii de frontieră pe fluviul Dunărea“, deducem că persoana salvată este din Berzasca. Sau din Moldova Nouă.