Așadar, se poate! O comună cărășeană a făcut economie apelând la bunul simț al cetățenilor

Soluția identificată recent de o comună cărășeană în privința colectării gunoiului menajer dă roade. La doar două săptămâni, cantitatea de gunoi colectată s-a redus cu 40%.

A vorbit despre o schimbare și a reușit să o realizeze. Primarul Ion Poplicean este mulțumit de planul pe care l-a pus în aplicare la Sasca Montană. A dorit să îi mobilizeze pe cetățeni să colecteze selectiv și se pare că a reușit. La doar două săptămâni după ce anunța pe Facebook noua metodă de colectare a deșeurilor, primarul aduce o veste bună: cantitatea de deșeuri colectată s-a redus cu 40%, ceea ce însemnă o economie pentru bugetul local.

„Avem o veste bună… Ieri s-a ridicat gunoiul pentru prima dată de când am început să reciclăm și de când nu mai aruncăm în tomberoane resturi vegetale, moloz, electrocasnice etc. și așa cum ne-am așteptat, greutatea gunoiului menajer a scăzut considerabil. Dacă în mod normal până acum se ridicau de la 10 tone în sus, ieri s-au ridicat doar 6 tone. Vă mulțumim pentru efortul depus și bunăvoința de care ați dat dovadă”, anunță Primăria Sasca Montană.

leader board 728 x 90 px

Vă reamintim că primarul Ion Poplicean a găsit, la începutul lunii august, o metodă simplă de a face economie în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere: le-a mutat cetățenilor pubelele în fața fiecărei gospodării, iar în cazul în care vor arunca în ele și altceva decât deșeuri menajere, gunoiul lor nu va mai fi ridicat.

CITEȘTE ȘI: La unii se poate! Problema deșeurilor are soluții într-o comună cărășeană