Din nou spre recorduri! Cicloturistul lugojean Ștefan Hodi, calificat a doua oară la marea cursă Paris – Brest – Paris

Ciclistul lugojean Ștefan Hodi s-a calificat pentru a doua oară la Cursa Paris – Brest – Paris, cea mai importantă competiție de anduranță rezervată cicloturiștilor din întreaga lume.

După un efort extenuant, pedalând cu dureri de spate, Hodi a obținut și brevetul de 600 de kilometri, ultimul care îl mai despărțea de formalitatea înscrierii la marea cursă din Franța. De altfel, el a primit deja și numărul de concurs. Hodi a mai participat la ediția din 2015 a cursei Paris – Brest – Paris și s-a încadrat în baremul acesteia, primind certificatul de Super Randonneur.

Cursa va începe la 18 august, cu plecare de lângă Paris. La start se vor alinia 6.300 de cicliști de pe tot globul. Paris – Brest – Paris are în acest an o lungime totală de 1.220 km, cu peste 1.000 m diferență de nivel.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„În martie am luat brevetele de 200 și 300 de kilometri, în aprilie – de 400 km, și acum, în 24-26 mai, am luat și brevetul de 600 km. Acestea îmi asigură calificarea sută la sută, mai trebuie doar formalitatea înscrierii”, spune Ștefan Hodi.

Pentru acest traseu, Hodi a renunțat la vechea bicicletă „Bergamont” și a ales o bicicletă „Focus”, urmând să decidă cu care va participa în Franța.

El a parcurs cei 600 km în 36 de ore și 30 de minute. Este un nou record personal, remarcabil în condițiile în care a parcurs ultimii 200 de kilometri cu dureri mari de spate.

„Primii 50 de km în România au fost foarte buni, dar în Ungaria, vă spun sincer, drumurile au fost foarte proaste, numai gropi, mulți rutieri s-au plâns de condiții. Am avut un avans bun, așa că, din cauza durerilor de spate, pe ultimii 200 km nu am forțat, am mers doar cu 15 – 17 km/h. Sunt foarte mulțumit de noua bicicletă”, ne-a declarat Ștefan Hodi.

Ruta calificărilor finale pentru cursa din Franța a fost Arad – Curtici – Ineu – Tinca – retur Arad – Cenad – Mako – Bekescsaba – Gyula – Vărșand – Grăniceri – Curtici – Arad.

În urma acestei selecții, alături de Ștefan Hodi, s-a mai calificat ciclistul Marius Socaci din Arad, care va reprezenta și el România la cursa Paris – Brest – Paris.

banner 970 x 250