Pistă de bicicletă, stații pentru încărcarea mașinilor nepoluante și semaforizare inteligentă sunt trei dintre investițiile pe care administrația locală din Mehadia le dorește realizate cu fonduri europene.
Mehadia se pregătește de pedalat, după ce primarul Grigore Bardac a depus o cerere de finanțare pentru accesarea fondurilor europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență în vederea realizării unei piste de bicicletă care leagă comuna de orașul-stațiune de pe Valea Cernei. Și tot cu bani de la Uniunea Europeană, administrația locală din Mehadia dorește amenajarea a două stații pentru încărcarea mașinilor electrice.
„Am depus un proiect frumos pe PNRR, zic eu, și pe care sperăm să-l implementăm cât mai curând. Avem prealocată suma de 324.000 de euro, așa cum îi este alocată fiecărei comune prin PNRR, iar cu acești bani ne dorim să realizăm o pistă de bicicletă de patru kilometri, între Mehadia și Băile Herculane, am ales traseul cel mai scurt, cu o lățime de 2,5 metri, cu loc de refugiu, cu băncuțe și alte facilități pentru locurile de odihnă. Proiectul mai prevede și două stații electrice de încărcare pentru mașini.”, a explicat Grigore Bardac.
Prin același proiect, Primăria Mehadia mai dorește să monteze și un sistem inteligent de semaforizare, în vederea creșterii siguranței pietonilor care se angajează în traversarea Drumului Național 6.
„Încercăm să facem o semaforizare a trecerii de pietoni de pe DN 6, pentru ca elevii care traversează drumul național, pentru a merge sau a se întoarce de la școală, să nu mai fie expuși pericolelor, așa cum se întâmplă în prezent. Pentru că această trecere este cumva așezată în curbă, iar în zonă autoturismele circulă cu viteză mare, aș vrea să fac o semaforizare inteligentă, cu avertizoare luminoase și sonore, cu restricții de viteză, care să fie acționată digital de către cei care doresc să traverseze.”, a mai spus primarul Bardac.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de învățământ la standarde europene, în urma unor investiții ce vor fi realizate cu ajutorul fondurilor europene. ADR Vest...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281