Din decembrie, se deschide linia de finanțare pentru traseele de cicloturism

women on bike

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a elaborat și finalizat ghidul solicitantului pentru proiectele finanțate prin Componenta 11 – Turism și Cultură a Planului Național de Redresare și Reziliență, a anunțat ministrul Cseke Attila.

„Este ultimul apel de proiecte pentru programele derulate din PNRR de Ministerul Dezvoltării, iar aceste investiții vor contribui la asigurarea unei rețele de trasee cicloturistice la nivel național și european”, a declarat Cseke Attila.

Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru implementarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creșterii accesibilității zonelor turistice. Aceasta presupune amenajarea traseelor pe digurile de protecție la inundație ale cursurilor de apă, în zonele forestiere, în zonele protejate, pe drumurile publice cu trafic redus, pe amplasamentele căilor ferate dezafectate etc, valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu și peisaj natural și cultural.

Principalii beneficiari ai acestei investiții sunt unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile publice și autoritățile administrației publice centrale, instituțiile de interes public, unitățile de cult sau organizațiile neguvernamentale. Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau individual de către beneficiarii reprezentați de autorități ale administrației publice centrale.

Începând cu data de 29 noiembrie, MDLPA va pune la dispoziția potențialilor beneficiari aplicația electronică www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, iar depunerea proiectelor se va putea face începând cu data de 5 decembrie .

Ghidul poate fi consultat aici: https://mdlpa.ro/pages/pnrr