Angajații Penitenciarului Timișoara donează sânge și salvează vieți

donare sange
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Convinși fiind că prin gestul lor pot salva vieți omenești, 41 de angajați ai Penitenciarului Timișoara au participat la o campanie de donare de sânge.

Echipa mobilă a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara s-a deplasat la Penitenciar cu paturi și echipamente pentru a colecta sângele atât de necesar în spitale.

„Angajații Penitenciarului Timișoara au participat, în mod repetat și susținut, în campaniile de donare de sânge, contribuind în acest mod la asigurarea rezervelor de sânge necesare spitalelor din județul Timiș. Demersul polițiștilor de penitenciare reprezintă totodată un gest de solidaritate cu cei aflați în suferință cu atât mai mult cu cât cei care au donat sânge au donat și o sumă de bani în scop caritabil pentru susținerea familiilor nevoiașe”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Potrivit Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, 60% dintre români au nevoie de sânge cel puțin odată în viață. Din păcate numai 2% și donează. Pentru a veni în sprijinul donatorilor, echipa mobilă se deplasează în instituții sau companii de fiecare dată când este solicitată.