Din Centrul de Informare și Promovare Turistică al municipiului Caransebeș, în parcurile naționale și Munții Banatului!

Dacă în primul an de la inaugurarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al municipiului Caransebeș au vizitat centrul, aflat în zona Parcului Dragalina, doar 400 de turiști, numărul acestora a crescut considerabil în cel de-al doilea an de activitate, depășind 1000 de persoane interesate de frumusețile zonei Caransebeș.

Centrul și-a început activitatea în luna februarie a anului 2016, ca urmare a implementării proiectului „Înființarea unui Centru Național de Informare și Promovare Turistică în Municipiul Caransebeș, județul Caraș-Severin”, proiect în valoare de 329.767,91 lei.

„Orarul Centrului Turistic este de luni până duminică, între ora 10 și ora 17, timp în care principalul scop al nostru este acela de a consilia vizitatorii, oferind informații legate de obiectivele turistice, unitățile de cazare și alimentație, instituțiile, evenimentele din municipiul Caransebeș, județul Caraș-Severin și alte zone turistice din România. Informațiile sunt însoțite de materiale de promovare, precum pliante despre Caransebeș și împrejurimi, broșuri despre județ, hărți turistice cu municipiul, dar și cu zone montane, precum Muntele Mic, Munții Țarcu, Semenic, Retezat, Godeanu. Pentru obținerea unor materiale de promovare ale obiectivelor turistice din județ am realizat schimburi de materiale de promovare cu Centrul Turistic Turnu Ruieni, care ne-a oferit materiale despre Muntele Mic, și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă, care ne-a oferit informații despre Clisura Dunării”, ne-a declarat Roxana Novacovici, inspector turism în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Caransebeș.

Perioada care înregistrează cel mai mare număr de turiști, în special străini, este cea de vară – toamnă. „Turiștii străini sunt veniți de pretutindeni, atât din Europa, cât și din țări ca Australia, Canada, SUA, interesați de istoria Cetății Caransebeșului, de clădirile istorice, dar și de lăcașurile de cult. Vorbind despre întreg județul Caraș-Severin, turiștii preferă parcurile naționale și munții, dar și siturile arheologice, obiectivele istorice și cele culturale. Pe lângă informațiile oferite, am ajutat turiștii în a-și găsi unitatea de cazare satisfăcătoare cerințelor lor sau i-am îndrumat spre locuri în care pot servi masa în municipiul nostru. Internetul și site-urile de socializare reprezintă o formă importantă de promovare turistică, astfel că încercăm, prin website, pagina de Facebook și aplicația turistică, să promovăm turismul din Caransebeș și din Caraș-Severin. Uneori, persoane de pe întreg cuprinsul României sau din străinătate ne solicită ajutorul prin intermediul internetului sau telefonului, solicitând informații sau chiar realizarea de rezervări la unități de cazare din municipiu sau județ. Pe platforma noastră virtuală, menționăm că actualizăm în permanență anunțurile legate de evenimentele ce se desfășoară la noi în zonă, postăm informații despre obiectivele turistice și despre tipurile de turism ce se pot practica aici, postăm fotografii din timpul activităților desfășurate de Centrul Turistic și de instituțiile de cultură din municipiu, dar și fotografii cu turiștii care ne trec pragul centrului și care acceptă să fie fotografiați”, spune Roxana Novacovici.

Aceasta precizează că Centrul Turistic pune la dispoziția vizitatorilor săi și un caiet de impresii, în care aceștia își pot scrie părerea, pot descrie ce anume le-a plăcut sau nu și ne pot transmite chiar sugestiile lor, deviza centrului fiind: „Un turist informat este un turist fericit”.

„Am participat la dezbaterea publică privind Legea turismului, acțiune desfășurată la Geoagiu-Băi în toamna anului trecut, la susținerea unei prezentări despre atribuțiile și activitatea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Caransebeș, în fața unei delegații de administratori publici, studenți și jurnaliști din Serbia. De asemenea, am organizat flashmob având ca teme Ziua Europei și Centenarul Marii Uniri, prin care am urmărit promovarea tradițiilor, portului și jocului popular din Banatul de Munte, eveniment la care am avut partener Asociația Coryllus din Buzău, cea care va susține un turneu de promovare a României în Europa și nu numai, fiind deci și o modalitate prin care ne dorim ca specificul, tradițiile și frumusețile noastre, ale Caransebeșului și ale Banatului de Munte, să fie purtate pretutindeni în lume, ca o chemare a noastră către cei care doresc să ne viziteze”, ne-a mai declarat angajata Primăriei Caransebeș în cadrul Centrului Turistic.

Planurile de viitor ale Centrului Turistic constau în organizarea unor evenimente dedicate Anului Centenarului Marii Uniri, Caransebeșul fiind una dintre așezările în care glasul visului românesc al unității a avut un ecou ajuns până la Alba Iulia.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/