Din barca „patriotică a PSD-iștilor”, Maria Grapini explică de ce mai vrea în Parlamentul European

Europarlamentarul PUR Maria Grapini iese public și motivează, printr-o înșiruire de argumente, prezența sa pe listele PSD, în perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare, mesajul stufos al lui Grapini purtând titlul: „De ce am ales să continui alături de PSD?”.

În expunerea făcută publică, Grapini explică, întâi de toate, de ce este necesară prezența ei în Parlamentul European și punctează, aici, atât dragostea de țară, cât și puterea de a stopa atacurile venite din diverse zone asupra României: „Cred că România, dar și Europa, se află într-un moment de răscruce. În ceea ce mă privește, am muncit mult, întotdeauna cu implicare și dragoste de țară. Din 2012, de când am am fost aleasă în Parlamentul României, în acelasi timp, ministru, apoi, din 2014, ca membru al Parlamentului European, am apărat România. Am considerat și consider în continuare că aceasta este misiunea primordială a oricărui europarlamentar, să se pună scut în fața atacurilor sosite din diverse zone de influență, pentru țara sa și pentru oamenii care i-au acordat încredere. Toți colegii mei din PE fac asta, de oriunde ar proveni, pentru că este absolut normal și obligatoriu!”.

Alegerea de a candida pentru un nou mandat la europarlamentare, din partea PSD, are la bază interesul social-democrațiilor pentru agricultorii români, pentru pensionari și tineri, dar mai ales curajul de a-i înfrunta pe europeni atunci când nu au dreptate. „S-a dovedit clar, în ultimii ani, că PSD este singurul partid parlamentar care a ales să apere agricultorii români, întreprinzătorii români, să trateze cu respect pensionarii și să creeze programe pentru tineri. Este singurul partid care a avut curajul și demnitatea să înfrunte liderii europeni atunci când aceștia au depășit linia de demarcație a subsidiarității! Am decis să continui să apăr interesele României, cu o echipă de patrioți, eu însămi fiind o patrioată asumată”, subliniază Grapini.

Maria Grapini vrea să scoată România din noroi și în fața europenilor, motiv pentru care își încheie mesajul public cu următoarea declarație: „Merg cu fruntea sus, alături de oameni care-și iubesc și respectă țara, pentru un nou mandat la Parlamentul European, unde misiunea mea și-a noastră se scrie tot așa: România înainte de toate!”.