Dilemă de candidat: „Nu înțeleg de ce primarul în funcție nu a dat drumul la acea cadastrare electronică gratuită”

Din cele opt primării de oraș ale județului, două sunt râvnite de reprezentantele sexului frumos: Caransebeș, de Andra Pleșa, și Băile Herculane, de Mariana Molnar. Fiecare cu ambiție și determinare, dar și cu dorința de a arăta că și femeile pot conduce o primărie.

Mariana Molnar este reprezentanta PMP în cursa de la Băile Herculane și ne prezintă motivele pentru care a intrat în competiția electorală.

„Eu m-am gândit de ce vreau să candidez. Mama mea mi-a zis că am venit în acest oraș cu o plasă și uite câte ne-a oferit. Poate vi se pare că apelez la sentimentalisme, dar asta e realitatea. Consider că e momentul să dăruiesc și eu altora din ceea ce am învățat. Nu e demagogie. Oamenii care au interacționat cu mine știu. Așa este, ei recunosc că sunt un om care se poate dedica lor și, în același timp, poate să-și vadă și de businessurile sale.”, mărturisește Mariana Molnar.

Candidata PMP își amintește faptul că în anul 2016 a fost îndemnată de prieteni, cunoscuți și apropiați să candideze la primărie, însă a refuzat nu doar pentru că simțea lipsa de experiență, ci și pentru faptul că este femeie.

„În trei ani și jumătate, cât am fost consilier local, am învățat destule, credeți-mă. Cunosc oamenii, știu ce se întâmplă, n-am stat degeaba, m-am documentat cum mergeau lucrurile. Și vreau să vă spun ceva, ceva care m-a îndemnat, pe lângă alte motive, să îmi depun candidatura. Primăria Băile Herculane are un PUG, însă, din păcate, lucrurile se tergiversează de ani de zile. Mai avem nevoie de două avize, de la Ministerul Culturii și MAPN. Uneori mă întreb de ce nu sunt obținute, nu e ceva greu. Acest PUG reglementează, când va fi definitivat, tot ce înseamnă zone de parcări, regim de înălțime, paletare de culori ale clădirilor și cumva o problemă importantă a orașului este rezolvată când PUG-ul va fi definitivat.”, spune Mariana Molnar.

Candidatul PMP mai are o nemulțumire legată de Serviciul de Urbanism din cadrul primăriei. „A fost încheiat un contract cu toate primăriile din județ privind serviciul de cadastrare a terenurilor. Mare problemă. Și aceasta rezolvă o mare parte din probleme și nu înțeleg de ce primarul în funcție nu a dat drumul la acea cadastrare electronică gratuită, atât timp cât la Mehadia este în plin proces de desfășurare.”, se întreabă Mariana Molnar.

(E)