Amenințările fostului prefect de Caraș-Severin, Octavian Țunea (foto), care tânjește după izmenele noastre, ne-au făcut să cedăm, astfel că divulgăm public sursa informațiilor legate de infracțiunile reținute în sarcina fiului său, Flavius Țunea, arestat preventiv ca membru al unui grup infracțional organizat!
Este vorba despre procurorul-șef al Biroului de Informații și Relații Publice al DIICOT, Mihaela Porime. La solicitarea redacției, procurorul antimafia ne-a trimis informațiile care pot fi furnizate în acest moment al urmăririi penale cu privire la dosarul hoților de mașini de lux, dosar în care a fost reținut și arestat și Flavius Țunea, fiul fostului prefect de Caraș-Severin, Octavian Țunea! Cel care ne amenința că dacă nu-i spunem sursa informațiilor publicate va lua și izmenele de pe noi. Acum, că tot ne-am salvat izmenele după ce am divulgat sursa informațiilor, iată ce am mai aflat de la procurorii antimafia: „Prin ordonanța din data de 15.05.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de ȚUNEA FLAVIUS ADRIAN pentru … luare de mită – art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Lg. 78/2000”. Organele de cercetare penală mai notează faptul că „Iambor Cristian, apreciind că mașina prezenta grave probleme și că Pantea Cosmin este dispus să facă tot ce poate pentru a o pune în circuitul civil, plusează și îi solicită acestuia suma de 1.100 de Euro cu titlul de mită ce trebuie predată funcționarului RAR”.
CITEȘTE ȘI:
Mai departe este dezvăluit și numele funcționarului RAR: „Fapta numitului ȚUNEA FLAVIUS ADRIAN de a primi drept mită o sumă de bani de la numitul Nicorescu Daniel Lucian pentru a nu efectua în mod corespunzător verificările RAR la autoturismul în marca VW Touareg cu nr. DB 03 DNI întrunește în drept elementele constitutive ale infracțiunii de luare de mită – art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Lg. 78/2000, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.”.
Fostul prefect Țunea a negat vehement că fiul său ar fi luat șpagă. Deocamdată n-a demonstrat nimeni lucrul ăsta, dar susținerile procurorilor sunt exact în acest sens. În plus, aceștia au arătat magistraților Tribunalului Caraș-Severin și Curții de Apel Timișoara că „lăsarea în libertate a inculpatului ȚUNEA FLAVIUS ADRIAN prezintă pericol social concret pentru ordinea publică întrucât acesta pe parcursul anchetei penale a săvârșit faptele din calitatea de funcționar în cadrul Registrului Auto Român și, deși funcția sa presupunea să asigure punerea în circulație a autoturismelor, într-un mod legal cu ocrotirea siguranței în trafic, acesta a acceptat ca în schimbul unei sume relativ mici de bani să înșele încrederea acordată de societate și să permită punerea în circulație a unor autoturisme care prezintă grave probleme”.
Procurorii DIICOT au mai reținut ceva în ceea ce-l privește pe fiul fostului prefect de Caraș-Severin. Era angajatul RAR Timiș preferat de grupul infracțional. „În acest sens, Pantea Cosmin este de acord să cumpere influența intermediarului și să îi remită acestuia prin intermediul lui Iambor Cristian o sumă de bani în cuantum de 1.100 de Euro, sumă care reprezintă atât partea intermediarului pentru serviciul prestat, cât și partea pe care acesta trebuie să o dea drept mită funcționarului RAR Timiș pentru activitățile efectuate. Iambor Cristian, din motive neidentificate, deși este un cunoscut intermediar în lumea Registrului Auto Român, fie în Timișoara, fie în Reșița, alege să rezolve problema Touaregului prin intermediul lui Nicorescu Daniel, persoană care îi era datoare, întrucât anterior îi făcuse și alte servicii. Iambor Cristian îi prezintă situația lui Nicorescu Dan, care, la rândul său contactează lucrători RAR pentru a-i cere sprijinul în întocmirea actelor RAR necesare pentru ca autoturismul să fie pus din nou în circulație. În mod cert, Nicorescu Daniel l-a contactat pe Țunea Flavius, lucrător în cadrul RAR Timișoara, i-a prezentat situația și i-a cerut sprijin. Inițial, Țunea Flavius îl respinge pe motiv că le trebuie o programare validă și din verificări rezulta că exista o programare validă la RAR Reșița. Întrucât, imediat purtării acestei discuții, Țunea Flavius lipsește de la serviciu fiind în concediu de odihnă, Nicorescu Daniel a preferat să nu mai facă niciun fel de intervenție sau să facă o programare legală așa cum este firesc, ci a așteptat până ce Țunea Flavius s-a reîntors la muncă din concediu”, transmit procurorii.