UPDATE. DIICOT, percheziții la sedii NIS Petrol Timișoara

DIICOT a descins, luni dimineața, la mai multe sedii ale companiei NIS Petrol din Timișoara și București. La acțiune participă și polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate. 

Au fost ridicate mai multe documente.

Nis Petrol S.R.L. este o companie sârbă de petrol și gaze și este controlată de grupul rus Gazprom. În România, în ultimii ani, au apărut tot mai multe stații de carburant ale trustului. Cele mai multe se află în Arad, Timișoara, Oradea și Sibiu.

Update, ora 14:32

Potrivit primelor informații, perchezițiile au loc într-un dosar de transmitere ilegală de date informatice. Mai multe computere au fost ridicate de anchetatori. Se pare că s-au scurs informații despre zăcămintele de petrol din România.

Descinderi, în cadrul aceleiași spețe, au avut loc și în București.

Update, ora 16:30

Primii 3 suspecți au fost duși la audieri la sediul DIICOT Timișoara. Ar mai urma să fie interogați alți 5 aomeni. Descinderi au avut loc și la locuințele unor angajați ai NIS Petrol. Anchetatorii suspectează că mai multe documente confidențiale privind zăcămintele din țara noastră au părăsit fraudulos țara. Informațiile, clasificate dreprt „secrete de serviciu”, ar fi ajuns în Serbia și chiar în Rusia, fără să fie cunoscute și de autoritățile de la noi.