DGASPC Caraș-Severin rămâne în alertă! „Riscul a crescut. E mai greu pentru noi decât era înainte”

Poate una dintre cele mai dificile misiuni în această perioadă de circulație a coronavirusului revine angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Odată cu relaxarea măsurilor impusă de trecerea la starea de alertă a crescut riscul de infectare în rândul beneficiarilor, așa că vigilența e maximă.

Relaxarea măsurilor nu este neapărat motiv de bucurie pentru toată lumea. În căminele pentru persoane vârstnice și în centrele de copii, spre exemplu, vigilența trebuie să fie la cote maxime pentru a evita riscul intrării virusului în instituții, așa cum s-a întâmplat în alte județe din țară. „Riscul a crescut. E mai greu pentru noi decât era înainte. Trebuie să fim foarte atenți. Am avut norocul să fim printre județele puține care nu au avut niciun beneficiar și niciun angajat pozitiv. I-am avut pe toți negativi. Pe noi ne-a ferit Dumnezeu”, spune directorul executiv al DGASPC Caraș-Severin, Elena Amzoi.

Nemaiavând temeiul legal de a ține angajații la lucru timp de 14 zile până la schimbul de tură și de a-i testa la revenirea în instituție, DGASPC are la îndemână doar varianta de a fi în alertă. Restul măsurilor de pe timpul stării de urgență au rămas în vigoare. Elena Amzoi spune că verifică în permanență în teren respectarea măsurilor de igienă, astfel încât riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2 să fie minim.

„Acum trebuie să fim mai atenție decât înainte. Sunt și copiii care nu mai au răbdare… Copiii de până în 16 ani ies din centre însoțiți, iar cei de peste 16 ani au voie să părăsească centrele cu bilet de voie, să spună exact unde merg și au voie doar pe perioade foarte scurte. Cu bătrânii e un pic mai ușor, pentru că ei înțeleg”, ne mai spune directorul executiv al DGASPC Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/