Fratele primarului comunei Turnu Ruieni, implicat într-un scandal cu tăieri ilegale de copaci. Romeo Dunca arată cu degetul și spre edilul-șef

Candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, omul de afaceri Romeo Dunca, spune că are dovada tuturor semnalelor trase de el în ultimii 3 ani precum că primarul comunei Turnu Ruieni este implicat alături de întreaga sa familie în furtul de lemn din zona Muntelui Mic. Primarul Mihai Mărălescu spune că fiecare răspunde pentru faptele sale, inclusiv fratele său.

Romeo Dunca îl acuză pe edilul comunei Borlova că fură în mod repetat și organizat alături de familia sa lemnul, distrugând muntele:

Cu tupeu maxim, acoperiți de cei care ar trebui să vadă aceste lucruri, Achim Mărălescu, care a luat asupra sa furtul descoperit ieri, deși nu putea fi făcut fără complicitatea pădurarului din zonă, nu e la prima abatere de acest gen. Acum s-au găsit 41 m.c. de lemn furați din pădurea satului fără acte. În curtea lui Mărălescu. Valoarea prejudiciului depășește de mai mult de 10 ori limita contravenției. Deci încă o dată, un brav Mărălescu a făcut o infracțiune gravă, timp în care sătenii își cumpără lemn pentru foc de la oraș”.

gif card de energie dacus 1000x100

În replică, primarul întreabă ce vină are el pentru faptele fratelui său: „Ce-o avut domnul Băsescu cu fratele său când l-au băgat în pușcărie? Fratele meu, Achim Mărălescu, a fost sancționat. Ce, am eu vreo implicare? Fiecare răspunde pentru ce a făcut, a luat amendă. Dacă eu ca primar aș fi semnat contractul pentru investiția de pe Muntele Mic, așa cum ar fi vrut Dunca, acum eram cei mai buni prieteni, dar cât sunt eu primar la Borlova, Dunca nu va pune stăpânire pe munte!. El are totul construit ilegal pe Muntele Mic, el a tăiat pădurea ca să-și facă linia de teleschi, pe el nu-l verifică nimeni? Toate sesizările care s-au făcut la Ministerul Mediului că se taie, că se fură… s-au primit răspunsuri? Domnul Dunca nu și-a luat nici acum construcțiile de pe Muntele Mic făcute ilegal! Are autorizație de demolare definitivă pentru cabana de sus de pe munte fără nicio măsură, construcție în Situl Natura 2000 ilegală, fără nicio măsură. Mă iau de mână cu ministrul Mediului că toți suntem hoți, pe cine nu a făcut Romeo Dunca hoț?”.

Pe pagina sa de Facebook, Romeo Dunca spune că rușinea pe care Mărălescu a adus-o satului, prin faptele sale, se datorează în parte cetățenilor creduli care l-au ales primar: „Există de aproape 2 ani o plângere pe 63 de pagini făcută de subsemnatul și trimisă la DNA. Tot ce se întâmplă azi e trecut cu lux de amănunte. Încă de atunci avertizam că dacă nu se iau măsuri bugetul Primăriei va fi adus în pragul falimentului de faptele iresponsabile ale administrației comunei Turnu Ruieni, iar cetățenii vor acoperi paguba. La fel, tot pentru abuzuri grave viceprimarul a făcut tot la DNA plângere, pe care instituția nu a tratat-o cu seriozitate. Rușine ei pentru că din această cauză primarul Mărălescu, încă fiind în funcție, distruge prin incompetența și rețele ilegale cu persoane puse în funcție ilegal tot viitorul comunei. Dacă DNA-ul își făcea treaba sau cetățenii cereau explicații primarului ales, paguba nu se apropia de un milion de euro. Cu mine a pierdut vreo 7 procese cu peste 15.000 de euro pagube, iar cele grele încă sunt pe rol”, spune Romeo Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/