Nereguli găsite de polițiști la depozitele de lemn din zona Caransebeș

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Mai multe organe de cercetare au efectuat controale în ultimele zile în zona Caransebeș, în trafic și la firmele cunoscute că au domeniul de activitatea prelucrarea lemnului. S-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale.

În perioada 27-28.05.2020, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au continuat activitățile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic, pe raza județului.

Astfel, au fost efectuate controale în trafic și la 4 depozite de material lemnos din zona Caransebeș, pentru neregulile constatate, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei. de asemenea au fost confiscați 95,97 m.c. de material lemnos, estimat la o valoare de 30.442 de lei.

Cu ocazia verificărilor, a fost identificat un bărbat de 40 de ani din Borlova care nu a putut prezenta documente de proveniență legală pentru materialul lemnos deținut, respectiv 40,66 m.c. lemn rotund diverse specii, în valoare de aproximativ 8.786 de lei, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei și i-a fost confiscată întreaga cantitate de material lemnos. De asemenea o societate comercială din zona Caransebeș a expediat 10.22 m.c. buștean gater rășinoase, fără documente care să ateste provenința legală. Firma a fost sancționată contravențional și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, estimat la aproape 3.000 de lei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că unele persoane juridice nu au respectat prevederile legale privind înregistrarea cantităților de material lemnos în aplicația SUMAL și au emis avize de însoțire din locații identificate prin coordonate geografice, altele decât cele ale provenienței legale.

promovare banner maxagro

În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

Totodată polițiștii de Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin au depistat în trafic, pe DN 58, raza localității Păltiniș, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos. În urma controlului s-a depistat că documentele de însoțire nu erau completate în conformitate cu prevederile legale. Și în acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru abaterea săvârșită.

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/