Dezvoltarea turismului în Clisura Dunării, pusă în stand-by. „Organizația de Management al Destinației este în continuare în chinurile facerii”

Apariția noului coronavirus pe teritoriul României a dat peste cap toate planurile și proiectele creionate care urmăreau dezvoltarea segmentului turistic. S-a întâmplat și în cazul Organizației de Management al Destinației sub cupola căreia, la începutul anului, mai mulți primari din Caraș-Severin, operatori de turism, ONG-uri și instituții ale statului s-au întâlnit la Moldova Nouă pentru a pune la punct strategia unei dezvoltări durabile a turismului în Clisura Dunării.

Cu o zonă absolut fabuloasă din punctul de vedere al așezării geografice, precum și din punctul de vedere al obiectivelor turistice, cu un proiect istoric materializat în partea de sud-vest a țării – bacul de la Moldova Nouă, cu parteneri de nădejde, dar, cel mai important, cu bunul cel mai de preț de factură naturală – Dunărea, nimeni din toți cei care au participat la întâlnirea de la Moldova Nouă în vederea fructificării potențialului turistic al părții cărășene de Clisură nu s-a așteptat ca întregul demers să fie împiedicat de un inamic invizibil care a nimicit sistemele economic și sanitar pe întreg mapamondul.

În cazul în care lucrurile ar fi decurs conform planului, astăzi UAT-urile, atât cele de pe malul românesc al Dunării, cât și cele de pe malul sârbesc al fluviului, și toți cei care și-au dat OK-ul pentru înființarea OMD-ului ar fi respectat un calendar al evenimentelor, lucru care ar fi generat, în primul rând, un fair-play între cele două țări vecine, turistic vorbind, iar prin intermediul share-uirii vizitatorilor pe o rază de mai mulți kilometri, experiențele oamenilor povestite celorlalți ar fi reprezentat ceva peste care nu s-ar fi putut trece repede cu vederea.

„Această Organizație de Management al Destinației este în continuare în chinurile facerii. A venit luna februarie și toate visurile noastre s-au spulberat. Actualmente suntem în adormire, ca să zic așa, cu acest proiect pentru că nu știm la ce să ne raportăm, când își va reveni, să spunem, mediul de turism la adevăratul său nivel pentru că piesa de rezistență a întregului demers a fost acest bac. Ținem în continuare legătura strânsă cu toți primarii, cu cei care au pensiuni în Clisura Dunării pentru a ne sincroniza și a ne promova reciproc. Acest OMD va fi una din obligațiile mele sau ale viitorului primar să se-ntâmple.”, a precizat Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, omul care, în calitate de gazdă a evenimentului dedicat înființării Organizației de Management al Destinației, a reușit să-i convingă pe toți cei peste 50 de invitați că bariera mentală bine împământenită, cea conform căreia zona malului românesc al fluviului nu este pregătită de turism, poate fi doborâtă.

Sursa foto principal: digi24.ro.

CITEŞTE ŞI: Dunărea nu mai trece degeaba prin Caraş-Severin!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/