Situaţia alarmantă, inacceptabilă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, prezentată în premieră de Express de Banat şi preluată imediat de televiziunile naţionale de ştiri, nu mai poate fi ascunsă de conducerea SJUR. Casa de Asigurări de Sănătate anunţă că mâine, la prima oră, o echipă de control va descinde la spital!
„Se operează în continuare, nu s-a sistat actul chirurgical, avem anestezic”, susţinea conducerea Spitalului Judeţean, prin purtătorul de cuvânt, în momentul în care Express de Banat a solicitat un punct de vedere oficial ca urmare a sesizărilor primite de la mai mulţi reşiţeni, ale căror rude pregătite pentru diverse intervenții chirurgicale fuseseră anunţate că operațiile nu se mai fac, neexistând anestezic. Deşi confirmată şi de medici chirurgi din spital, criza de anestezic era deci infirmată public de echipa managerială a pesedistei Cristina Mihaela Bacer.
Dezvăluirile din Express de Banat primesc însă acum confirmarea şi din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin!
„În urma celor sesizate de reprezentanţi ai presei, cu privire la lipsa din dotarea Spitalului Judetean de Urgenţă Reşiţa a anestezicului pentru intervenţiile chirurgicale, precizăm că au fost luate măsuri la nivelul conducerii Casei judeţene de Asigurări de Sănătate. Astfel, miercuri, 1 august, la prima oră, membrii corpului de control al CJAS Caraş-Severin vor verifica situaţia la Spitalul Judeţean de Urgenţă“, ne-a comunicat Flavius Rotariu, purtător de cuvânt al CJAS.
Detaliile oferite însă de preşedintele-director general al CJAS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan Ţeicu, demonstrează că managerul spitalului a ascuns adevărul când transmitea că „nu s-a sistat actul chirurgical, avem anestezic”, după cum susţinea purtătorul de cuvânt al SJUR. Drăgan spune că a luat decizia trimiterii Corpului de control al CJAS la unitatea spitalicească din Reşiţa după ce a contactat conducerea acesteia. „Am aflat că stocul de urgenţă este asigurat, în aşa fel încât, dacă va avea loc o urgenţă majoră, intervenţia chirurgicală va putea fi efectuată”, precizează Drăgan, care confirmă astfel exact ce scrisesem noi şi încerca să ascundă conducerea spitalului: din lipsă de anestezic, operaţiile au fost sistate, cu excepţia cazurilor extreme.
Nu este prima oară când dr. Cristina Mihaela Bacer, specialist în anatomie patologică, ascunde adevărul, din postura sa de director interimar şi apoi de manager al Spitalului Judeţean. Ne întrebăm dacă nu cumva avem de-a face cu un caz patologic.