NEWS ALERT. În Spitalul Județean de Urgență din Reșița nu se mai fac operații! Conducerea ascunde lipsa anestezicului!

Mai mulți reșițeni care au rudele pregătite pentru diverse intervenții chirurgicale ne-au sesizat că operațiile nu se mai fac deoarece nu există anestezic la spital. Chirurgii confirmă situația scandaloasă de la Județean.

Informația a fost confirmată, printre alții, de doctorul Jaro Marșalic, care spune că nici ieri nu s-a putut opera din această cauză. Șeful Secției Chirurgie crede că este o criză generată de mulțimea arieratelor pe care spitalul le are. „Ceva doze mai sunt, dar sunt ținute pentru cazul în care apar urgențe ce necesită operație imediată. Cele ce pot fi reprogramate s-au amânat. Dacă, însă, și rezervele acestea se vor termina, probabil îi vom trimite pe pacienți la Timișoara, dacă or avea și acolo anestezic”, spune Marșalic.

Ceva mai liniștit este dr. Romeo Dumitrescu: „Este un moment mai delicat, dar cu siguranță va fi depășit. Eu chiar mâine am o operație foarte complicată, o tumoră, și am fost asigurat că, până mâine, vor veni dozele necesare de anestezic ca să pot face operația. Dar să știți că asemenea crize apar frecvent, uneori grave, căci fie sunt medicamente care nu se mai fac, fie nu se găsesc. Acum avem probleme mari, spre exemplu, cu Manitol, noi îl folosim în TCC (traumatisme cranio cerebrale n.r.) și în investigațiile făcute la tubul digestiv, pe care nu îl mai găsim în farmacii. Fac bolnavii pelerinaje prin toată țara și tot nu îl găsesc. La fel este o problemă cu Diprophos, care iarăși nu mai este în farmacii”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Adina Miloș, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, are o cu totul altă variantă, prin care contrazice reclamațiile cetățenilor, precum și afirmațiile celor doi chirurgi. „Se operează în continuare, nu s-a sistat actul chirurgical, avem anestezic”, ne-a precizat Adina Miloș. Aceasta îi îndeamnă pe pacienți sau aparținători „să vină jos la conducerea spitalului și să anunțe astfel de refuzuri”.