Fârliugul se revoltă, aleşii locali avertizează Consiliul Judeţean! Dar preşedintele Hurduzeu îl pune la colţ pe primarul Borduz!

O tânără din satul Dezești al comunei Fârliug a reușit să declanșeze un adevărat scandal între Primăria și Consiliul Local Fârliug, pe de o parte, și Consiliul Județean Caraș-Severin, de cealaltă parte. S-a ajuns la replici tăioase între primarul Ioan Borduz şi preşedintele Silviu Hurduzeu.

Tânăra postase câteva imagini cu starea drumului județean 587 ce leagă DN 58A de DN 58 și localitățile Fârliug, Dezești, Zorlențu Mare și Brebu. Iar comentariul a fost unul chiar inspirat: „Dragi prieteni, dacă mâine nu aveți program, vă invit să va delectați într-o plimbare pe DJ 587 Fîrliug-Dezeşti, denumit din Antichitate «Drumul plângerilor». Poveștile din străbuni relevă că pe acest drum cerurile se deschid, Dumnezeu și toți sfinții fiind mai aproape de cei care îl parcurg”, scrie aceasta pe contul său de Facebook. În încheierea postării mulțumește celor de la Consiliul Județean și primărie că au lăsat „nealterat” specificul arhaic al drumului, alegând să nu-l modernizeze.

Primarul Ioan Borduz a ținut, însă, să se delimiteze de cele expuse în postare și susține că atât personal, cât și prin Consiliul Local Fârliug a făcut demersuri către Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin pentru modernizarea acestui drum și că lucrările de modernizare ar fi trebuit să înceapă încă din 2017, dar cei din subordinea președintelui Silviu Hurduzeu nu prea și-ar face treaba.

„Firma Calendo Cons din Timișoara, care a adus drumul în starea în care se vede cu ochiul liber de toată lumea”, spune primarul Ioan Borduz, ar fi principala vinovată de starea extrem de proastă a acestui drum. Dar și câțiva funcționari din subordinea președintelui Silviu Hurduzeu.

Pe 27 iulie 2018, Consiliul Local Fârliug înainta o adresă Consiliului Județean Caraș-Severin în care arăta că „întreaga comună este nemulțumită de atitudinea și lipsa de responsabilitate a celor care sunt responsabili de întreținerea și administrarea DJ 587 Fîrliug -Dezești”, avertizând că oamenii vor ieși, ca la Bozovici, să protesteze public împotriva Consiliului Județean.

Aceștia insistă în document și pentru o discuție directă cu Silviu Hurduzeu, „o discuție directă și tranșantă cu privire la motivul dezinteresului manifestat de subordonații dvs. (Silviu Hurduzeu, n.r.) din cadrul Direcției Județene responsabilă cu administrare a drumurilor”, se mai arată în documentul citat și semnat de către toți consilierii locali și primar.

 

Hurduzeu îi dă replica lui Borduz

Președintele Silviu Hurduzeu spune că primarul din Fîrliug are cam multe nemulțumiri, dar e surprins că acesta nu l-a căutat niciodată, deși se pare că are obiecții la adresa sa. „Același primar m-a sunat pe mine să mă întâlnesc cu cei de la Calendo Cons, firma de la Timișoara, ca să îi cunosc!”, ne-a spus președintele Consiliului Județean.

Chiar dacă a fost deranjat din concediu, Silviu Hurduzeu declară că nu are nimic de ascuns și a acceptat această discuție tocmai pentru a lămuri posibile suspiciuni. „Din moment ce banii pentru reabilitarea acelui drum au fost prevăzuți și aprobați, e clar că interesul nostru pentru acel drum e dovedit”, spune președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

„Licitația a fost câștigată de către o firmă din județul Timiș, iar Direcția de Drumuri Județene a reziliat contractul cu acea firmă și primarul localității care semnează petiția aceea – că am primit-o și eu – mă chema, acum câteva luni, să mă întâlnesc cu reprezentanții firmei respective, spunându-mi cât sunt de treabă! Iar acum semnează petiții…”, ne-a declarat Silviu Hurduzeu.

Potrivit președintelui forului județean, cei de la Direcția de Drumuri Județene au reziliat contractul pentru că firma nu și-a făcut treaba și acesta nu este singurul contract reziliat cu această firmă. Dar, la licitație, această firmă a venit cu prețul cel mai mic și cei de la Drumuri Județene erau obligați să le încredințeze contractul, că așa era legea la acea vreme. „Dar eu le-am cerut să nu facă recepția lucrărilor decât după ce aceasta este executată!”, ne-a explicat Silviu Hurduzeu.

Cât îl privește pe Borduz, Hurduzeu spune că primarul nu l-a căutat pe această temă, așa cum ar fi fost normal, înainte de a trimite petiții oficiale. „Nu m-a sunat, n-am vorbit despre această problemă… Are cam multe supărări în ultimul timp acest primar!”, a mai spus preşedintele CJ.