Dezolant! Arbuști care cresc pe acoperiș și o pasarelă pietonală care stă să cadă la Gara CFR Lugoj

Un detaliu inedit poate fi observat de către trecătorii care circulă în zona Gării CFR Lugoj. Pe clădirea principală a stației feroviare din municipiu, dar și pe cea adiacentă, care găzduia cândva un café-bar, și-au făcut apariția câțiva arbuști, că tot se plângeau lugojenii că în municipiu nu există suficient spațiu verde.

Să fie vorba de un nou proiect al CFR România pentru un acoperiș ecologic de care noi nu știm? Lăsând gluma la o parte, peisajul pe care îl oferă privitorului Gara CFR din Lugoj este unul trist și dezolant, iar contribuția principală la această imagine aparține pasarelei pietonale care traversează liniile ferate. Dacă pentru reabilitarea clădirii principale fondurile sunt gestionate de Căile Ferate Române, reabilitarea pasarelei cade în sarcina Primăriei Lugoj.

leader board 728 x 90 px

Încă din anul 2017 pasarela CFR a fost inclusă pe lista promisiunilor administrației locale. Atunci au fost alocaţi de la bugetul local 30.000 de lei pentru expertizare și proiectare, lucrările fiind programate să înceapă în luna septembrie a aceluiași an. Primarul Lugojului, Francisc Boldea, declara atunci că „în două luni sperăm să fie gata faza de expertizare şi proiectare. Avem deja banii alocaţi pentru această etapă şi noi sperăm să ne apucăm în acest an de lucrări. Sunt mai multe probleme identificate la partea de rezistenţă care trebuie remediate, pentru că nu s-a mai făcut nimic la această construcţie de ani de zile”.

În 2019 edilul-șef venea cu aceeași promisiune: „Pasarela CFR o moștenim de 50 de ani cu aceleași probleme. Nu s-a mai făcut nimic, se credea că este a CFR-ului, dar nu este așa, aparține administrației și a venit momentul să ne ocupăm și de ea. Vrem să investim cât este necesar, pentru a o reface complet, să arate cu totul altfel”.

Timpul a trecut, suntem la jumătatea anului 2020 și pasarela CFR tot nu a fost renovată, aflându-se într-o avansată stare de degradare, iar balustradele și stâlpii de susținere slăbiți constituie un real pericol pentru cei care tranzitează zilnic zona.

Sursă foto principal: Lugoj Expres