Nu mai sunt pacienți COVID-19 nici la Lugoj! Cel mai grav caz de până acum, vindecat la Spitalul Municipal

Cel mai grav caz de infectare cu coronavirus de până acum a fost tratat la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj. Pacientul, un bărbat de 50 de ani, a fost declarat sănătos și a părăsit spitalul, după ce a stat internat aproape cinci săptămâni.

„A fost al treilea caz grav de COVID tratat la Lugoj. Primul a fost o doamnă în vârstă de 83 de ani, iar al doilea a fost tot un pacient de sex feminin. Acum am externat un pacient de sex masculin în vârstă de 50 de ani. A stat internat timp de cinci săptămâni, a fost intubat și cazul l-am apreciat ca deosebit de grav. Bărbatul a fost o perioadă îndelungată inconștient, apoi, treptat, și-a recăpătat luciditatea, cu episoade de recădere, mai ales în timpul nopții. Bineînțeles, înainte de a fi declarat vindecat, conform procedurilor, a fost supus la două testări succesive PCR, ambele teste fiind negative”, a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Cel mai important lucru este că la ora actuală nu mai sunt pacienți COVID internați la Lugoj, însă unitatea medicală rămâne în continuare spital suport pentru pacienți COVID-19 pozitivi sau suspecți, servind toată partea de est a județului, inclusiv orașul Făget și zona adiacentă.

Testările PCR continuă, de altfel toți pacienții care se internează la spital sunt testați pentru noul coronavirus, indiferent de afecțiunile pe care le au. „Este o măsură de protecție, prin care ținem spitalul neinfectat, ne protejăm personalul medical, dar protejăm și ceilalți pacienți”, spune directorul SML.

Testele Real Time PCR sunt suficiente. Directorul Erwin Floroni le transmite lugojenilor că pot să se adreseze cu încredere spitalului, aici funcționând un dublu sistem de protecție. „La spitalul nostru funcționează la ambele intrări un sistem automat de termoscanare. Este un sistem de scanare inteligent, care permite scanarea simultană a mai multor persoane. De exemplu, la 20 de persoane li se ia temperatura, fără a fi nevoie de scanare individuală. Dacă cineva are peste 37.3 grade, este avertizat personalul, iar pacientul este izolat”, precizează dr. Floroni.

Sistemul de scanare automată a temperaturii este amplasat la Compartimentul de Primiri Urgențe și la poarta principală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/