Dezinsecție la Caransebeș! Efectuată aerian și terestru

Caransebeșenii au scăpat de țânțari. Cel puțin, de o parte dintre ei. Primarul Felix Borcean anunță că va mai fi o etapă de dezinsecție, însă doar terestră.

Firma Deraton din Timișoara a pregătit campania cu biocide autorizate atât aerian, cât și terestru. Pe aeroportul din Caransebeș a fost prezent, la debutul acțiunii, și edilul urbei, pentru a se asigura de reușita campaniei: „Se efectuează dezinsecția lăsând la o parte toate discuțiile care au fost de-a lungul timpului legate de aceste lucruri absolut normale care trebuie să se întâmple în orice localitate, mai ales ca a noastră. Suntem aici pentru a verifica procesul de amestec al substanțelor. Sunt alături de comisia de recepție, nu am mai participat, este o premieră pentru mine să particip la o astfel de acțiune și am zis că poate, cine știe, este ultima șansă. Prima etapă cu elicopterul și a doua etapă pe străzile municipiului în zonele cele mai afectate cu multă verdeață și cu umiditate mare”.

Edilul a mai menționat că municipiul Caransebeș nu va putea scăpa total de țânțari pentru că, mai ales în zona Pipirig, după cum îi spune și numele, au fost construite blocurile pe o suprafață mlăștinoasă. Doar dacă zona va fi secată, iar subsolurile blocurilor vor fi asanate, abia atunci se poate vorbi de un oraș ferit de a țânțari.

Substanțele folosite sunt avizate de către Ministerul Sănătății prin Comisia de Biocide. De la ora 20.00, elicopterul a survolat zona municipiului Caransebeș pentru a răspândi soluțiile, după care s-a acționat de la sol, de la ora 23.00, cu 6 utilaje de mare capacitate, cu ceață caldă și ceață rece, ne-a precizat reprezentantul firmei autorizate, Mihaela Ciută.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/