Dezinfecție finalizată! Peste 550 de scări de bloc din Lugoj, dezinfectate în cinci zile cu substanțe speciale, fără clor

Societatea „Agro Clean Fit” din Lugoj a finalizat miercuri, 8 aprilie, acțiunea de dezinfecție a celor 567 de scări de bloc existente în Lugoj, începută în data de 3 aprilie. Echipa, formată din trei persoane, condusă de Horia Onae, administratorul firmei, a dezinfectat în medie zilnic circa 110 scări de bloc. Mulți dintre locatari au fost surprinși de faptul că durata unei astfel de proceduri într-un bloc dura puțin peste 5 minute și că soluția nu miroase.

„Au fost oameni care ne-au întrebat de ce durează atât de puțin o dezinfecție sau de ce nu miroase a clor. Locatarii tuturor blocurilor din oraș trebuie să știe că vermorele folosite sunt electrice, de înaltă presiune, foarte eficiente și pulverizarea se face foarte rapid. În privința soluției, am folosit didelcimetil polioxieti propionate de amoniac, bis 3 – aminopropil dodecil amina, care nu miroase, nu pătează, nu decolorează, nu e corozivă, este biodegradabilă și se poate aplica în orice fel de situații cu restricții minime. Are efect de combatere a bacteriilor, fungilor, mycobacteriilor, virusurilor și sporilor”, ne-a declarat Horia Onae.

Acțiunea a fost efectuată în baza unui contract cu Primăria Lugoj, valoarea unei scări dezinfectate fiind de 30 de lei. În această sumă a fost cuprinsă soluția, munca oamenilor, combinezoanele, mănușile, măștile etc, totul fiind asigurat de către societatea prestatoare.