Coronavirus într-o fabrică din Lugoj! Femeie depistată pozitiv, după ce a fost tratată de una dintre asistentele medicale infectate de la spital

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus apar deja și în fabricile din Lugoj, însă conducătorii acestora asigură că au luat toate măsurile pentru a evita îmbolnăvirea în masă. Ultima astfel de situație s-a înregistrat la un producător de textile din Lugoj, Cottontex, unde o femeie a fost declarată pozitiv în urma testării, după ce a manifestat simptome specifice bolii.

Femeia s-a aflat în contact cu una dintre asistentele infectate de la spitalul din Lugoj, fapt ce a fost semnalat de o parte dintre angajați, care au acuzat că nu s-au luat măsuri.

„Femeia ar fi avut o bronșită severă, a fost pe tratament injectabil și asistenta care i-a făcut injecțiile a fost găsită pozitiv. Celelalte femei care au luat legătura cu suspecta, și nu sunt puține, așteptă cu sufletul la gură rezultatul testului. Cine asigură că femeile sunt în siguranță? Nimeni, având în vedere că inginerii nu iau nicio măsură de protecție, în afară de niște măști confecționate de firmă, plus că nu anunță pe nimeni să vină să dezinfecteze secția”, ne-a declarat N.P.

Conducerea firmei anunță că au fost luate măsuri încă de când a planat suspiciunea de infectare, femeia fiind trimisă acasă, la fel ca și contacții direcți, care lucrau cu ea pe mașină.

„Secția respectivă este una mare ca suprafață și nu sunt foarte mulți oameni. Pe aproape 3.000 de metri pătrați lucrează cam 30 de oameni pe un schimb. Distanța între utilaje e de aproape trei metri. Toți au fost trimiși acasă, în momentul în care șefa de secție de acolo a identificat primul risc. S-a dezinfectat cu clor și ieri când am primit informația tot schimbul l-am trimis acasă, în izolare. Am sunat și la spitalul de boli infecțioase și am întrebat care e procedura și mi-au explicat că se iau contacții direcți”, a declarat Erol Baeram, directorul societății.

Pe de altă parte, conducerea societății afirmă că în fabrică s-au luat toate măsurile de prevenție, acest lucru incluzând măștile de protecție și dezinfectant.

Femeia a fost transportată cu izoleta la Timișoara, fiind internată la Spitalul „Victor Babeș”.