Dezastru şi la sesiunea de toamnă

Elevii liceelor din judeţ nu s-au descurcat grozav nici la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Doar 176 au obţinut diploma!

 

În sesiunea de vară a BAC-ului rata promovabilităţii în Caraş-Severin a fost de  31,3 la sută. Rezultatele înainte de contestaţii arată că, în sesiunea de toamnă, au promovat examenul 176 de candidaţi, adică 16,96 la sută. Asta înseamnă că rezultatele sunt mai slabe cu 2,04 procente faţă de perioada similară a anului trecut.

Nu mai puţin de 220 de elevi, adică peste 17 la sută, nici măcar nu s-au mai prezentat la probele examenului, deşi erau înscrişi pentru susţinerea lor. Alţi nouă liceeni au fost ghinionişti, ei fiind eliminaţi după ce au fost prinşi încercând să copieze. Cei care au promovat nu se pot lăuda cu medii prea mari. Pe raza judeţului nu s-a înregistrat nicio medie peste 9. Au fost totuşi două medii între 8 şi 9. Un număr de 98 de elevi au fost respinşi, chiar dacă au luat peste 5 la toate probele. Aceştia nu au reuşit însă să obţină media finală generală 6, media minimă care asigură diploma de BAC. Aceştia mai păstrează şanse la contestaţii.