Detașamentul 2 de la ISU Timiș, cel mai bun în situații care necesită descarcerare sau prim ajutor calificat

explo 1000x200

„Cel mai tare din parcare” la descarcerare și prim ajutor calificat a fost, ieri, Detașamentul 2 al ISU Timiș. Echipajul de la D2 s-a dovedit cel mai bun dintre cele 7 din județ. Verdictul a fost dat în urma fazei județene a concursului național de profil, care a avut loc în parcarea unui hipermarket din Timișoara.

Cel mai bun echipaj de descarcerare și prim ajutor calificat din Timiș este cel al Detașamentului 2 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județ. Echipa D2 a fost mai bună decât celelalte șase participante la faza județeană a concursului național de descarcerare și prim ajutor calificat, la ambele categorii.

„Scopul acestei competiții este de a verifica și dezvolta competențele profesionale în ceea ce privește salvarea victimelor precum și aplicarea și respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienții cu traumatisme. Deși toate cele 7 echipe au dat dovadă de profesionalism, doar o singură echipă ne va reprezenta la următoarea etapă, etapa zonală, și anume echipa Detașamentului 2 de Pompieri din Timișoara, care s-a clasat pe locul I la ambele categorii”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Cele 7 echipaje au simulat intervenții în accidente grave, în care rapiditatea și precizia sunt elemente cheie în salvarea victimelor.

banner 970 x 250