320.000 de flori împodobesc centrul Timișoarei! A început „Timfloralis”, ediția a V-a [FOTO]

explo 1000x200

Zona centrală a Timișoarei este pentru câteva zile locul de desfășurare a unuia dintre cele mai colorate și parfumate evenimente ale primăverii – Timfloralis. Florari din întreaga Europă s-au întrecut în creații care mai de care mai speciale, amplasate în toate cele trei mari piețe centrale: Victoriei, Libertății și Unirii.

Mii de persoane sunt așteptate să admire în acest weekend cele peste 300 de mii de flori care împodobesc centrul Timișoarei. Are loc cea de-a V-a ediție a „Timfloralis”, poate cel mai așteptat eveniment din această primăvară. Aproximativ 200.000 de euro au fost investiți în această ediție, care este și cea mai spectaculoasă de până acum.

„Fiecare ediție a fost reușită, dar în acest an ne-am propus să întrecem edițiile precedente. Avem satisfacția că o mulțime de oameni se bucură de ceea ce s-a întâmplat și urmează să se întâmple pe banii respectivi. E plin de lume în Piața Victoriei, sunt convins că vom fi om lângă om în acest spațiu. Se fac o mulțime de poze, de filmulețe pe lângă aceste aranjamente, pentru că nu ai ocazia în fiecare zi să participi la așa ceva”, a declarat în deschiderea festivalului primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Cea mai costisitoare creație este chiar în Piața Victoriei, un carusel cu 27.000 de flori, în care au fost investiți aproape 40.000 de euro! 150 de persoane au lucrat încă din luna decembrie a anului trecut la creațiile care acum împodobesc centrul Timișoarei.

Festivalul florilor se încheie duminică.