Despre industrie în orașul industriei!

O nouă lansare de carte a animat sala multimedia a Universității „Eftimie Murgu” în această după-amiază. Istoricul Wolker Wollmann a ales universitatea reșițeană pentru a-și lansa cartea, tocmai datorită istoricului industrial al acestei unități de învățământ.

Cel mai documentat specialist al istoriei industriale, cel care a publicat surse istorice ale Daciei Romane și documente medievale, istoricul Wolker Wollmann, și-a lansat azi un alt volum, intitulat „Patrimoniu preindustrial și industrial în România”, volum ce cuprinde și câteva dintre valorile industriale ale zonei.

Este un proiect editorial mai vechi. Volumul cu numărul 3 se lansează astăzi, aici, la Reșița. Nu întâmplător am ales acest frumos oraș de pe malul Bârzavei, pentru că foarte multe monumente tehnice preindustriale din județul Caraș-Severin se află în acest volum. Nu aduc ceva ultra nou, însă, în ceea privește județul Caraș-Severin, apare prezentat și complexul mulinologic de la Rudăria. Cartea este o prezentare de ansamblu în care surprind și morile de vânt, morile plutitoare și morile sistematice numite și mecanice”, a explicat Wolker Wollmann.

Această lansare de carte vine după ce în urmă cu doar câteva săptămâni a ieșit pe piață volumul profesorului universitar Gheorghe Popovici, o prezentare în detaliu a obiectivelor turistice din Banatul Montan. „Iată din nou o lansare de carte la universitatea din Reșița și ne bucurăm că astfel de evenimente au loc mai mult în orașul nostru. Este o cinste pentru noi faptul că domnul Wollmann a hotărât să își lanseze această carte despre istoria industriei la Reșița. Sigur că județul nostrum, din acest punct de vedere, este un județ care are ce arăta, tocmai de aceea această carte este lansată aici”, a precizat și prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, rectorul Universității „Eftimie Murgu”.

lansare de carte