Despre fake news, cu Alina Bârgăoanu, la Universitatea de Vest din Timișoara

universitatea de vest timisoara
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Universitatea de Vest din Timișoara reia seria conferințelor „Conectați la viitor” cu „Pericolul fake news”, un eveniment în cadrul căruia invitată este Alina Bârgăoanu, expert în comunicare și media. 

Conferința va avea loc miercuri, în 13 septembrie, de la ora 10, în amfiteatrul A01.

Alina Bârgăoanu este profesor universitar, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA); membru al consiliului consultativ al Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO), membru afiliat al European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats, Helsinki; autor al volumului „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării”; expert în cadrul Grupului la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online – Comisia Europeană (2018). Domeniile sale de interes includ fake news și dezinformarea din mediul online, comunicarea strategică, educația tehnologică și digitală, modalități de reglementare a mediului online, relația transatlantică.

„Seria de evenimente desfășurate sub genericul Conectați la viitor aduce voci importante ale științei românești și internaționale în comunitatea timișoreană, pentru un dialog ce abordează teme de interes pentru lumea de azi. În acest context, dezbaterea despre pericolul fake news se află printre cele mai actuale subiecte ale spațiului public, cercetând modul în care are loc distorsionarea știrilor și informațiilor, amplificând o stare de incertitudine a opiniei publice, cu consecințe ample asupra vieții sociale.”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Proiectul „Conectați la Viitor” are ca scop popularizarea științei (cu precădere științele exacte), prin intermediul realizării unui dialog interactiv între un moderator, public și unul sau mai mulți specialiști din cadrul facultăților și din comunitatea științifică națională și internațională. Temele alese pleacă de la probleme de interes pentru comunitate discutate în media.

Muzeul TM

Tot luna aceasta va avea loc și conferința „Despre potențialul umanist al științei”, susținută de Doru Căstăian, profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, profesor asociat de gândire critică şi bioetică la Facultatea de Istorie, Filosofie şi teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Evenimentele fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Partenerul acestei serii de evenimente este NOKIA.

fake news cu alina bargaoanu la uvt

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/