Un nou computer tomograf performant intră în dotarea OncoHelp

computer tomograf pentru investigațiile imagistice de diagnostic ale pacienților cu afecțiuni oncologice, oncohelp

Centrul de Oncologie OncoHelp a achiziționat un nou computer tomograf care permite examinarea pacienților oncologici într-o perioadă foarte scurtă de timp, concomitent cu obținerea unor imagini cu o rezoluție ridicată.

Noul CT înlocuiește vechiul aparat, pus în funcțiune în 2012, în cadrul Departamentului de Imagistică, cu ajutorul căruia au fost făcute peste 100.000 de investigații în ultimii 11 ani.

„Vorbim de un aparat de generație nouă, cu numeroase facilitați, care oferă o mai bună evaluare imagistică a pacienților. Computerul Tomograf care a fost instalat în aceste zile, pe locul vechiului dispozitiv, permite o scanare full-body. În plus, aparatul are un timp de expunere foarte scurt, ceea ce face ca doza de radiații pe care o primește un pacient în timpul unei investigații să fie foarte mică. Bineînțeles, se va folosi tehnica ultra-low dose, prin care cantitatea de radiații scade semnificativ, la nivelul unui aparat cu raze X, oferind însă o imagistică la parametri înalți, reducând artefactele din zonele investigate.”, a declarat Șerban Negru, medic primar oncolog la Centrul de Oncologie OncoHelp.

Aparatul are integrat un sistem de algoritmi intuitivi care permit o scanare ultra rapidă, indiferent de organul din corp supus investigației, realizând în același timp o reconstrucție anatomică care să prezinte întreaga zonă avută în vedere în timpul evaluării.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Noul Computer Tomograf oferă o serie de avantaje, printre care se numără analiza automată a volumului și diametrului nodulilor pulmonari, a leziunilor hepatice, limfonodulilor și a altor leziuni. Totodată, dispune de un soft care permite analiza endoscopică virtuală a colonului, metodă neinvazivă, pentru diagnosticul și evaluarea leziunilor acestuia. Mai trebuie spus că aparatul permite și investigarea pacienților obezi.”, a mai explicat Șerban Negru.

Noul aparat a fost deja instalat, urmează partea de autorizare CNCAN. Primele investigații vor putea fi realizate până la sfârșitul lunii. Departamentul de Imagistică mai are în dotare un mamograf digital și un ecograf de generație nouă, achiziționat în urmă cu un an, prin participarea la proiectul Timotion.