Despre ace, brice și carice, în varianta consilierilor primarului Fritz

De când cu pandemia asta și cu congresele PNL și USR, parcă ne-am tâmpit de tot. Bine, nici înainte nu eram mai breji (aici vorbesc de politicieni, nu de noi, de oamenii de rând), dar nici chiar așa.

Păi, nu ați văzut ce-o fost sâmbătă la Romexpo? Ca pe maidan: huiduieli, miștocării, degete (alea mijlocii) fluturate la camerele de luat vederi, pancarte cu „Jos Cîțu”, „Sus Orban”, scandări deocheate și câte și mai câte. Pe de altă parte, useriștii, care, sincer, nici nu mai știu ai cui sunt, Barna sau Cioloș, fac alianță cu cei de la AUR să-i dea pe liberali jos. Îți stă mintea în loc, frate, nu alta. Parcă am fi la nebuni, de s-a întors lumea cu curu-n sus. Pe fondul ăsta de scandări gen: „Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor”, dinspre Timișoara ne vine o știre demnă de vorba aia bătrânească: „Țara arde și baba se piaptănă”. După povestea cu interzicerea hrănirii porumbeilor, consilierii USR PLUS au introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind interzicerea folosirii tacâmurilor de plastic la evenimentele organizate de primărie. Herr Fritz, ce dracu domnule, ați rezolvat cumva toate problemele orașului de v-ați ancorat în discuțiile astea intelectuale despre ace, brice și carice? De ce aveți nevoie de o hotărâre de consiliu local care să interzică acest lucru, cât timp există o directivă europeană, sau ce-o fi ea, care spune clar ce e voie și ce nu e voie să se folosească începând din acest an? De ce? Doar să vă aflați în treabă? Să vă lăudați că munciți de vă sar capacele? În loc să dezbateți probleme legate de pandemie, că acu se închide Timișoara, de drumuri și curățenie, vă țineți de cioace, bătându-vă cu cărămida în piept: „Bă, ce deștepți și cât de europeni suntem noi!”

Bă, frate, din moment ce există deja o hotărâre a Parlamentului European, cheamă-l pe ăla de la HORECA cu care ai contract și îl avertizezi: „vreau bufet suedez fără linguri, furculițe, farfurii și cuțite de plastic. Clar?” Dacă nu se conformează, închide-i mustăria și termină cu el. Simplu ca bună ziua și terminați cu discuțiile astea filosofice, făcând mișto unii de alții. Nea primarule, în Baden Wurttemberg, de unde ai venit să ne luminezi, stă cineva din primărie de vorbă cu ăla care servește clientul? Nu? Și atunci, de ce este nevoie să vă certați ca orbeții pe un proiect că ăsta? Wo hat der Teufel so etwas gesehen! Sau în traducere aproximativă: „Așa ceva, nici dracu n-a văzut.” Zic bine, Herr Fritz?