„Administrația Fritz- o țeapă uriaşă luată de timişoreni”

Liderul PSD Timiș crede că administrația Fritz reprezintă o „țeapă uriașă” pe care au luat-o timișorenii. Alfred Simonis susține că noul primar al Timișoarei nu a realizat nimic în primul an de mandat, ci doar dorește să scumpească „tot” în oraș.

Deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, i-a făcut un bilanț primarului Timișoarei la un an de mandat. Simonis doar l-a criticat pe Dominic Fritz, pe motiv că realizările sale administrative sunt egale cu zero.

Administrația Fritz- o țeapă uriaşă luată de timişoreni” A trecut deja un an de când Dominic Fritz câştiga detaşat alegerile pentru funcția de primar al Timişoarei şi aşteptam un bilanț, aşa cum se obişnuieşte peste tot în țările civilizate – inclusiv în Germania. Dominic Fritz a ales să tacă, probabil pentru a nu se expune într-o zonă în care realizările sale administrative sunt …zero. Cât despre distanța dintre promisiunile candidatului Fritz şi prestația primarului Fritz cred că nu are rost să vorbim, pentru că este simțită de fiecare timişorean”, a afirmat Alfred Simonis,

Șeful PSD Timiș susține că Dominic Fritz doar a mințit în lista de promisiuni și a atras atenția asupra faptului că Timișoara riscă să rămână fără apă caldă și căldură din cauza problemelor nerezolvate de la Colterm.

Digitalizarea completă a serviciilor primăriei; debirocratizarea şi profesionalizarea funcționarilor publici; o primărie de sticlă; un oraş mai nepoluat si mai puțin aglomerat; eficientizarea societăților din subordine – sunt câteva din minciunile uriaşe cu care candidatul USR-PLUS a manipulat alegerile locale din Timişoara de acum un an. Ce ne-a oferit în schimb administrația Fritz în acest prim an de mandat ? Cozile la ghişeele primăriei sunt la fel de mari; noua organigramă a fost suspendată de instanță, iar reprezentanții “noii” clase politice promovați pe pile în funcții sunt diletanți şi paraleli cu administrația; oraşul este murdar, aglomerat şi haotic; societățile din subordinea primăriei sunt tot mai prost conduse. La iarnă există riscul real ca zeci de mii de timişoreni să rămână fără apă caldă şi căăldură, în condițiile în care Colterm nu are pe stoc niciun gram de cărbune, prețul la gaz s-a dublat, iar în conturile blocate de creditori ale firmei suflă vântul. Nu s-au cumpărat nici până acum certificatele verzi pentru 2021, nu s-a plătit amenda uriaşă de 21 de milioane de euro şi nu s-a pus niciun leu deoparte pentru certificatele care trebuie achiziționate la începutul anului viitor”, a atras atenția Alfred Simonis.

Președintele PSD Timiș a mai adăugat că singura preocupare a actualei administrații din Timișoara este să scumpească tot.

Actuala administrație nu are nicio jenă în a anunța că doreşte să scumpească tot în Timişoara: taxele şi impozitele locale, gigacaloria, parcările, transportul în comun, serviciile de salubritate. Cinismul si superioritatea cu care domnul Fritz îi tratează pe cei care l-au votat şi şi-au pus speranțele în el arată că Timişoara şi-a luat o mare țeapă cu aceşti aventurieri infantili şi incompetenți care nu au condus în viața lor nimic”, a conchis Alfred Simonis.