Șeful CJ Timiș se opune închiderii Timișoarei!

alin nica

Alin Nica anunță că respinge orice formă de închidere a Timișoarei. De asemenea, într-o vizită pe care a realizat-o marți la București, șeful Consiliului Județean Timiș a solicitat premierului Cîțu, printre altele, ca cei din sectorul Horeca să poată funcționa în baza certificatului verde digital.

Șeful Consiliului Județean Timiș a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că a fost marți la București, unde a participat la o întâlnire de lucru cu premierul Cîțu și ministrul de Interne Lucian Bode.

Am solicitat ridicarea restricțiilor pentru școli, sectorul HoReCa și activitățile sportive, indiferent de rata de incidență COVID-19, în baza Certificatului verde digital. Solicitarea mea a fost una argumentată și susținută de reprezentanții domeniilor pentru a căror activitate am militat. Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum. Spre deosebire de data trecută, acum avem instrumente. Trebuie doar să gândim strategic, să ascultăm ce spun oamenii, fie că sunt simpli cetățeni sau reprezentanți ai unor industrii, apoi să luăm acele măsuri coerente care cu adevărat să ajute împotriva COVID-19”, a declarat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș a semnalat faptul că dintre cei care se află în spitale în acest moment, 97% sunt nevaccinați și a atras atenția că, din punctul său de vedere, persoanele vaccinate trebuie protejate. De asemenea, Alin Nica a anunțat că se opune oricărei forme de închidere a Timișoarei.

Dintre cei care, din păcate, se află astăzi în spitale, 97% sunt nevaccinați. Și-au asumat acest lucru și nu vreau să le judec decizia. În schimb, vreau să vorbesc în numele celor care s-au vaccinat, indiferent de motivul pentru care au făcut-o. Aceștia merită protecția, mobilitatea și accesul la servicii care le-au fost promise. Suntem în valul 4 COVID-19, posibil să urmeze și altele. De mai bine de un an spun același lucru: ca și comunitate, trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul, iar, ca autorități publice, avem obligația să stabilim măsuri astfel încât școala, economia și sănătatea să fie protejate. În concluzie, pe lângă respingerea oricărei forme de închidere a orașului și a economiei, am cerut renunțarea la restricții de 50% și 30% raportat la suprafața ocupată în industria ospitalității și acces liber în baza certificatului verde digital”, a afirmat șeful CJ Timiș.