Despăgubiri cu întârziere pentru localnicii din blocul-fantomă. Torma îşi pune speranţa în banii locuitorilor din Moldova Nouă

Demolarea blocului 34 din orașul de la malul Dunării necesită o perioadă de amânare. Chiar dacă, în urma unei expertize tehnice, clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic, administrația publică locală are nevoie de suport financiar pentru a iniția procedura dărâmării, situație care putea fi rezolvată mai repede dacă sumele venite de la Consiliul Județean nu ar fi fost înjumătățite, atrage atenția primarul Torma.

Încă de la începutul mandatului, edilul Torma vedea în fața blocului de lângă piața din Moldova Nouă o potențială construcție pentru crearea de noi locuințe sociale. Însă, după analizarea situației și efectuarea unei expertize, singura variantă funcţională rămâne dărâmarea edificiului.

Referitor la ce ar putea să apară în locul clădirii „cu aspect rușinos pentru comunitate”, Adrian Torma a explicat pentru expressdebanat.ro: „Ne gândim să amenajăm fie un loc de joacă pentru copii, fie va apărea o parcare. Dar, mai întâi, trebuie despăgubiți, conform legii, cei care au apartamente în zona respectivă sau găsite soluții, conforme cu legislația, pentru a nu crea probleme sociale celor care, în acest moment, locuiesc acolo. Dacă Consiliul Județean Caraș-Severin ne-ar fi alocat bănuții neînjumătățiți, cu siguranță, demaram procedurile”.

Chiar și în lipsa sumelor suficiente de la județ, șeful administrației publice locale de la malul Dunării speră ca, până la finele acestui an, în locul clădirii care creează imaginea unui oraș părăsit să fie construit cu totul altceva: „Dacă bugetul ne va permite, încasările din taxe locale sau alte taxe pe care le putem obține, eu îmi doresc foarte mult ca, până la finalul anului, acel bloc să fie demolat și, evident, construit altceva în zona respectivă.”, a mai scos în evidență primarul social-democrat.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/