Deșeurile electrice se colectează și în 2017. Prima campanie din acest an, programată sâmbătă

explo 1000x200

Campaniile de colectare a deșeurilor electrice și electronice continuă și în acest an. Primăria Reșița, împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, organizează o astfel de campanie sâmbătă, 4 februarie.

O nouă campanie de colectare a DEEE-urilor de la domiciliu va avea loc sâmbătă, 4 februarie. Primăria Reșița și Asociația RoRec invită cetățenii să scape de aparatele pe care nu le mai folosesc. Este vorba despre frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat, aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio, aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare, unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, foto copiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni, maşini de găurit, trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

Aparatele sunt preluate de la domiciliu, așa că cei care doresc să scape de astfel de aparate sunt invitați să sune la RoRec – 0800 444 800, număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, 0751 302 119, Primăria Municipiului Reşiţa – 0255 211 692 interior 173 sau 0255 210 258. Apelurile telefonice se pot face de luni până sâmbătă, între orele 9.00 și 15.00.

Pentru instituții și agenți economici, la preluarea gratuită de la sediu se întocmesc procese verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte.

banner 970 x 250