25 de milioane de euro pentru tramvaiele reșițene, dar mai întâi depoul!

explo 1000x200

Primarul Reșiței, Nelu Popa, a dezvăluit astăzi, în şedința Consiliului Local Reșița, următorul pas spre modernizarea transportului public de persoane în municipiu.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Mirel Sabo, i-a sugerat edilului-șef un proiect comun de hotărâre PNL-PSD privind acordarea de gratuități pe mijloacele de transport pentru elevi, având în vedere că astfel de inițiative au existat în rândul consilierilor ambelor partide. „Ne-am gândit și noi la copii, am avut un proiect de hotărâre care nu a mai ajuns pe masa consilierilor locali în 2016. Avem și răspunsul primit de la Inspectoratul Școlar Județean. Noi ne-am gândit la elevii care folosesc mijlocul de transport în comun. Poate împreună facem ceva”, a spus Sabo în plen.
Ideea este împărtășită de edilul-șef, dar acesta a invitat deocamdată la răbdare. „Eu sugerez să așteptăm luna august, când internalizăm transportul public. În august expiră contractul cu Ro-A Tir și totodată vă cer să fiți alături de inițiativa mea. Asta presupune ca în luna februarie să inițiem un proiect de hotărâre ca să achiziționăm din nou depoul de tramvaie. Acesta a fost înstrăinat, Prescomul intrând în insolvență. Lichidatorul, Tudor și Asociații, l-a vândut unei firme din Timișoara, care l-a vândut apoi proprietarului de la Ro-A Tir. Am cerut o evaluare a depoului, este apropiată de suma la care s-a achiziționat. Trebuie să luăm depoul sau să facem altul. Sunt niște demersuri destul de complicate pentru acest proiect, pentru a lua cele 25 de milioane de euro de la comunitatea europeană. Bineînțeles că îmi doresc să avem transport public gratuit pentru copii și pentru pensionari”, a explicat primarul Popa.

banner 970 x 250