Descindere DNA la Primăria Timișoara. Procurorii au discutat și cu primarul Dominic Fritz

Doi procurori anti-corupție s-au prezentat, după prânz, la Primăria Timișoara, ca să demareze cercetările într-un dosar de primire de mită. În discuție este un dosar care a fost deschis în timpul fostei administrații.

Cercetările au legătură cu Florin Răvășilă, fostul director al Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse I Est, acuzat de luare de mită. Răvășilă este suspect că ar fi luat mită în valoare de 40.000 de euro, de la o casă funerară, în unul din cimitirele administrate de primărie.

Anchetatorii DNA au solicitat mai multe acte și au discutat, preț de câteva minute, cu primarul Dominic Fritz.

În prezent, Florin Răvășilă nu mai lucrează în Primăria Timișoara, ci ocupă un post la Poliția Locală.

Anul trecut, în octombrie, fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a dispus verificarea în comisia internă antifraudă a lui Florin Răvășilă, după ce a primit indicii că ar fi comis ilegalități. Ulterior, Robu i-a și retras lui Răvășilă dreptul de semnătură.

Florin Răvășilă a fost director în primărie din februarie 2019, funcție ocupată în urma unui concurs. Anterior a fost consilier personal al primarului Nicolae Robu. A fost membru PDL Timiș, iar în prezent face parte din filiala PNL Timiș.

CITEȘTE ȘI: Directorul de la Patrimoniu din Primăria Timișoara, suspect de fapte de corupție, are drept de semnătură. Fritz: „A existat o notă internă fără nicio valoare juridică”