Deschiderea lotului de autostradă Lugoj-Deva, amânată în scop electoral?

„Poate dorește doamna Dăncilă să inaugureze tronsonul de autostradă în campania la prezidențiale”, este una dintre ipotezele semnalate de Valeria Schelean. Deputatul din Caraș-Severin așteaptă explicații clare pentru această amânare.

Loturile 3 și 4 din autostrada Lugoj-Deva, care totalizează 43 de kilometri, ar fi trebuit inaugurate la începutul acestei săptămâni. În ultimul moment, s-a anunțat că, din cauza unor deficiențe la lotul 3, inaugurarea va fi amânată. Este vorba despre o amânare care ar putea dura chiar și două luni! Recomandarea ca recepția să nu fie demarată pe lotul 3 a venit chiar din partea consultantului care a monitorizat șantierul.

Nu este pentru prima oară când Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj- Deva creează probleme din cauza calității slabe a lucrărilor, spune CNAIR. Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A a fost la un pas de rezilierea contractului în anul 2017 tocmai din cauza faptului că a folosit materiale de slabă calitate și nu a respectat metodologiile de lucru, situație care a dus printre altele la prăbușirea, încă din faza de șantier, a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m și o lățime de 11 m.

În acest context, deputatul PNL Valeria Schelean cere explicații de la cel mai înalt nivel. În opinia parlamentarului, Guvernul trebuie să îi anunțe pe români ce măsuri s-au luat pentru a-i pedepsi pe vinovații acestei amânări. „Dacă Executantul nu și-a îndeplinit, în mod culpabil, obligațiile ce îi revin, atunci ministerul de resort și instituțiile din subordinea sa trebuie să explice cetățenilor cum au supravegheat lucrările de execuție, pe faze determinante”, susține Valeria Schelean.

Deputatul liberal ia în calcul și o altă explicație pentru această amânare: lipsa banilor. „În contextul rectificării bugetare, nu este exclusă nici ipoteza tergiversării intenționate a recepției lucrărilor din cauza lipsei resursei financiare pentru plata ultimelor tranșe din prețul Contractului”.

Nu în ultimul rând, este posibil ca totul să fie doar un joc politic, pus la cale în avantajul Vioricăi Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din toamnă. „Sau poate dorește doamna Dăncilă să inaugureze tronsonul de autostradă în campania la prezidențiale?”, mai spune Valeria Schelean.