Derby-ul Rapid-Poli, motiv serios de îngrijorare pentru alb-violeți! Un jucător, scos cu targa

ASU Politehnica nu se simte deloc bine în acest început de campionat. O nouă dovadă, meciul din Regie jucat cu Rapid, echipă cu a cărei suporteri galeria timișoreană este înfrățită. Poliștii au pierdut cu 1-0, după un autogol al reșițeanului Scutaru, dar dincolo de rezultat, coroborat cu accidentarea lui Jurj, marea problemă e că elevii lui Cosmin Petruescu au avut o singură ocazie tot meciul!

Toate acestea pe un fond de joc nu tocmai fantastic al rapidiștilor, care au parte și ei de un start sub așteptări în campionat. După ce Labeau a dat unele emoții apărării oaspeților, Roskopf a tras pe lângă poarta lui Murariu. Cel mai motivat rapidist a fost arădeanul Hlistei, care, chiar de ziua sa de naștere, a ținut neapărat să dea un gol lui Poli. Fără succes însă; a avut o serie de ratări în finalul primei reprize. Mai întâi, a trimis pe lângă poartă din voleu, iar apoi a avut două reluări cu capul peste transversală și o bară. Cu 0-0 la pauză, Poli a continuat să fie fără vlagă cât timp s-a jucat 11 contra 11 și în mitanul secund.

La reluarea jocului, Mallo a băgat mingea în poartă, dar era în ofsaid, astfel că  nu a fost validat golul. Hlistei a încercat să înscrie și din lovitură liberă, fără a prinde nici de data aceasta spațiul porții. În minutul 74, Rareș Lazăr l-a lovit foarte dur pe tânărul Călin Jurj, cu piciorul și cotul în mandibulă. Fundașul și-a pierdut inițial cunoștința și a avut nevoie de guler cervical. Firește, rapidistul a fost eliminat. Chiar și așa, golul a venit tot în poarta lui Poli, după o fază creată de Dulca. Mera și Murariu au evitat, iar Scutaru a reușit să își respingă mingea în propria poartă.

Conduși, poliștii au avut singura ocazie abia în minutul 90. După o centrarea a lui Ignea, Pițigoi a reluat cu capul din 10 metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. Pe final, Murariu a mai intervenit la un șut al lui Dulca. Un rezultat care face ca Poli să rămâne doar cu victoria cu Pandurii, și să coboare pe locul 17.

Rapid: Al. Tătaru – I. Voicu, Bg. Manole, Mallo, Oanea – Djuric (Al. Dulca 62′), R. Lazăr, Pănoiu – Labeau (Jorza 86′), Roskopf (Dodoi 52′), Hlistei

ASU Poli: Murariu – C. Jurj (Piţigoi 79′), Mera, Scutaru, Cherecheş – Coadă, Bg. Vasile – F. Trip (C. Popescu 46′), Ignea, Schieb (Alin Manea 64′) – Axente

Runda viitoare, ASU Poli primește vizita Concordiei Chiajna.