Deputatul Valeria Schelean stă cu biciul pe Guvern!

Cum a făcut Valeria Schelean ca morile de la Rudăria să primească bani de reparații și cum se laudă un ministru al Guvernului Ponta cu inițiativa deputatului PDL?

Luna septembrie a fost una nefericită pentru Rudăria și pentru cel mai mare ansamblu de mori de apă din Europa. Ploile torențiale au adus după ele inundații, iar inundațiile au produs dezastre atât de mari încât niciuna din cele 22 de mori aflate în patrimoniul UNESCO nu a mai rămas în picioare.

Localnicii nu au stat cu mâinile în sân, ci s-au apucat să repare ce și cât au putut din mori. Presa din Caraș-Severin a relatat situația de la Rudăria, iar toate acestea au intrat sub atenția deputatului PDL din Caraș-Severin, Valeria Schelean, care, din calitatea sa de parlamentar, l-a luat la întrebări pe Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, în legătură cu măsurile pe care Guvernul Ponta intenționează să le ia pentru salvarea patrimoniului UNESCO de la Rudăria. Merită menționat că în tot acest răstimp deputatul PDL Valeria Schelean a fost singurul dintre toți parlamentarii de Caraș-Severin care au pus presiune pe Guvern să salveze morile de la Rudăria, pentru că toți ceilalți aleși cărășeni, unii care vor să lase impresia că au și o relație privilegiată cu Victor Ponta, au ignorat subiectul cu desăvârșire.

Mai bine de o lună de zile a trecut și a venit campania electorală. Iar pentru că în Caraș-Severin PSD nu stă tocmai bine, echipa de campanie a lui Victor Ponta s-a gândit să trimită un greu: ministrul Doina Pană, ministru delegat pentru Apă, Păduri și Piscicultură, a descins în județ, a vizitat morile de la Rudăria și a anunțat, triumfal, că s-au alocat aproape 170.000 de lei pentru repararea lor, urmând să mai fie alocate fonduri și în perioada următoare.

Ceea nu a spus dna ministru Pană este că Guvernul a luat aceste măsuri după ce opoziția a stat cu biciul pe ei și după ce Valeria Schelean a ridicat în mod oficial problema în fața Guvernului, printr-o întrebare pusă în mod oficial lui Victor Ponta, demers la care parlamentarul PDL a cerut răspuns scris, forțând reprezentanții Guvernului să analizeze problema din Caraș-Severin.

Pentru corecta informare a cărășenilor vă prezentăm încheierea demersului formulat de către deputatul PDL, încă din data de 22 septembrie:

,,Din păcate însă, natura a lovit năprasnic şi anul acesta, iar în urma inundaţiilor şi furtunilor din ultima perioadă zona aceasta a suferit puternic. Acum, mass-media bănăţeană relatează cu îngrijorare faptul că patru din aceste mori au fost distruse şi că niciuna din cele 22 nu mai funcţionează. Mai grav este faptul că, potrivit spuselor autorităţilor locale, doar două dintre morile afectate ar mai putea fi reparate.

În acest context, ţin să vă solicit să puneţi această problemă în discuţia următoarei şedinţe de Guvern şi să analizaţi oportunitatea ca această bijuterie înscrisă în patrimoniul UNESCO să primească ajutor, fie din partea Ministerului Culturii, fie chiar din Fondul de Rezervă, întrucât situaţia este cât se poate de gravă.

De asemenea, vă solicit ca după analizarea acestei probleme să-mi comunicaţi planul de acţiuni pe care Guvernul pe care îl conduceţi are de gând să-l implementeze pentru salvarea acestui patrimoniu naţional de importanţă deosebită.

De altfel, merită menționat faptul că nici măcar Ministrul Pană nu a pus un accent deosebit pe salvarea morilor, ci mai curând pe starea drumului din zonă: ,,Există o Hotărâre de Guvern cu destinație specială pentru această zonă. Deja s-a alocat o sumă importantă de bani și bineînțeles că până la finalizarea lucrărilor vor mai veni bani. Un singur lucru nu mi-a plăcut aici: drumul! O zonă cu un asemenea potențial, și sunt sigură că aici vin turiști și vor mai veni, nu se poate … drumul acela județean trebuie să arate altfel”, potrivit Express de Banat.

Este deosebit de grav faptul că un ministru se laudă cu o inițiativă care de fapt nu s-a născut din interesul față de Caraș-Severin, ci în urma unui demers al unui parlamentar al opoziției, care a folosit instrumentele pe care le avea la dispoziție pentru a forța mâna Guvernului, așa cum la fel de grav este faptul că soarta unui complex unic în Europa a ajuns o armă electorală”, se arată într-un comunicat de presă transmis de parlamentarul PDL de Caraș-Severin, Valeria Schelean. (P)

Vezi AICI întrebările și interpelările adresate Guvernului de deputatul Valeria Schelean!