Cine nu suportă presiunea pleacă!

Alin Artimon, noul şi, totodată, fostul antrenor a echipei de ligă secundă FC Caransebeş, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre obiectivele şi intenţiile cu care a revenit pe banca tehnică a gugulanilor.

Artimon nu s-a plâns de nimic, nici de locul din clasament, nici de numărul de puncte adunate până acum şi nici de lotul de jucători. A preferat să vorbească despre ceea ce şi-a propus pe termen scurt. ,,Am venit cu sufletul deschis la Caransebeş şi eu, şi colegul meu Alin Paleacu. Sper să reuşim să nu înşelăm încrederea actualei conduceri, a finanţatorului şi să facem lucrurile să meargă aşa cum îşi doresc toţi cei implicaţi, inclusiv suporterii care vin în număr mare la stadion. Nu-mi propun să analizez, cel puţin nu în presă, cum stau lucrurile în momentul acesta. Împreună cu domnul Popovici, cu actualul antrenor cu portarii şi cu ceea ce am reuşit să văd pe DVD-uri, mi-am făcut o imagine aproapiată de realitate vizavi de momentul în care se află echipa din punctul de vedere al formei sportive, al lotului, al capacităţii actuale. Mai mult mă voi lămuri după primul meci oficial”, a declarat tehnicianul.

Fiecare, la locul lui!

În ceea ce priveşte lotul de jucători, Alin Artimon nu s-a grăbit să tragă nicio concluzie. A precizat însă foarte ferm că nu va improviza doar dacă va fi forţat de împrejurări. ,,Lotul îl cunosc într-o destul de mare măsură, chiar dacă au rămas doar vreo şase jucători din vechiul lot. Şi din cei noi pe mulţi îi cunoşteam. Am să încerc să-i folosesc pe fiecare pe posturile lor naturale. Chiar dacă în zona centrală sunt patru jucători valoroşi, Suru, Artean, Poiană şi Precup, din punctul meu de vedere niciunul nu poate da randament decât în centru. Chiar dacă ei au calitate, nu o să scot niciunul în lateral doar ca să le fac loc. Le-am comunicat asta din prima zi. Unul dintre ei va sta. Există posibilitatea să fie o presiune asupra jucătorilor pentru că au trecut destule etape de când nu au câştigat, dar dacă sunt jucători de Liga a II-a trebuie să treacă peste ea. Dacă pot să o facă, rămân la Liga a II-a, dacă nu, se duc la un nivel unde presiunea nu-i mai deranjează”, a mai precizat antrenorul gugulanilor.

Puncte, dar şi spectacol!

Referitor la obiectivele impuse de conducerea clubului, Artimon e încântat că i se oferă timp şi că rezultatele se vor dublate de prestaţii care să atragă lumea la stadion. În acelaşi timp, e gata să-şi asume întreaga responsabilitate. ,,Eu voi face tot ce depinde de mine ca rezultatele şi calitatea jocului să ne onoreze. Suporterii vin să vadă fotbal de calitate şi chiar şi o înfrângere e mai uşor de acceptat atunci când prestezi un joc de calitate. La fel de adevărat e că avem destul de puţine puncte şi că vom fi preocupaţi să producem cât mai multe în perioada următoare. Mi s-a impus, dacă pot spune aşa, o creştere calitativă a jocului, care să mulţumească suporterii şi până la pauza dintre tur şi retur să adunăm un număr de puncte care să ne permită să rămânem lângă grupul echipelor de pe locurile 7-10, ca după aceea să putem trece la mijlocul clasamentului. Domnul primar doreşte repoziţionarea noastră în clasament”, a afirmat Artimon.