Deputatul PSD de Timiș, Matei Suciu, despre ministrul Finanțelor: „L-am audiat. E jalnic…”

Matei Suciu, deputat PSD de Timiş şi membru al Comisiei de Buget-Finanţe a Parlamentului României, îl caracterizează dur pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu la a cărui audiere a participat ieri. Parlamentarul nu se fereşte de cuvinte grele, precum „jalnic” sau „rasă superioară”, în încercarea de a-i reda trăsăturile de caracter.

Previziunile Alinei Gorghiu de săptămâna trecută de la Timişoara se adeveresc. Cei de la PSD critică dur miniştrii Cabinetului Orban. Printre cei vizaţi se numără Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, taxat pentru aroganţă în primul rând de către Matei Suciu.

„L-am audiat. E jalnic! Din postura mea de membru al Comisiei de Buget-Finanțe a Parlamentului României, am participat la audierea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Atitudinea cu care ne-a obișnuit, cea de «rasă» superioară, s-a păstrat și în preajma noastră, sau mai ales? Doar știm câtă importanță acordă Legislativului României, laolaltă cu toți membrii Guvernului Ludovic Orban”, arată Matei Suciu într-o postare pe Facebook.

Aroganţa nu ar fi singurul lucru pe care Matei Sucul i-l reproşează ministrului. Acuzele continuă şi se referă la gradul de îndatorare a ţării care creşte pe zi ce trece, la faptul că respinge majorarea punctului de pensie şi dublarea alocaţiilor copiilor. Acesta sunt doar câteva dintre motivele pentru care Matei Suciu îi acordă un „nu excesiv”.

„De la omul care îngroapă zi de zi țara în datorii incredibile am vrut să aflu de unde această lipsă totală de empatie a miniștrilor colegi care concediază liftiere, dar și despre deficitul excesiv în care a dus România pentru a NU respecta Legea pensiilor, respectiv pentru a respinge impertinent majorarea punctului de pensie sau dublarea alocațiilor pentru copii.
L-am mai întrebat pe acest finanțist șef plin de sine de ce a depășit previziunea de a încasa în cele doar două luni (noiembrie și decembrie) 4,6 miliarde de lei (dividendele companiilor de stat și taxele de 5G) și i-am transmis că toate sincopele, bâlbele și măsurile antipopor nu-i fac cinste, dimpotrivă.

A fost o audiere amară a unui ministru care va păstra în continuare România drept o țară aflată sub povara ireversibilă a datoriilor gigant… și asta, fără să i se clintească vreun mușchi de pe față. Din partea mea, fostul și dornic viitor ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, are un NU EXCESIV!”, scrie Matei Suciu pe reţeaua de socializare.