Bănățenii sunt invitați la expoziția de litografii a unuia dintre cei mai cunoscuți artiști germani!

Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Litografiile artistului Otto Dix, unul dintre renumiții artiști plastici germani ai secolului al XX-lea, pot fi admirate începând de astăzi în cadrul unei expoziții care va fi vernisată la Muzeul de Artă din Timișoara, oferind o interpretare originală a învățăturilor Sfântului Matei.

„În ce măsură mai suntem creștini?” – aceasta e întrebarea pe care Otto Dix o adresa lumii în deceniul în care politica nazistă era în plină ascensiune în Germania. Profesor la Academia de Artă din Dresda și membru al Academiei Prusace, Otto Dix a fost un opozant al ideologiei și al politicilor totalitare ale celui de-al Treilea Reich. Naziștii i-au catalogat lucrările drept „degenerate”, iar o mare parte dintre ele au fost confiscate. Artistului i-a fost retras atât titlul academic, cât și cel de profesor universitar.

Expoziția lui Otto Dix de la Timișoara include 40 de piese în alb-negru și este organizată de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Merkur Plus Cluj-Napoca. Curator este cunoscutul colecționar Thomas Emmerling, iar co-curator, muzeograful și artistul Claudiu Toma. Colecția domnului Thomas Emmerling – cunoscut colaborator al Muzeului de Artă Timișoara – include creații ale unor mari artiști precum: Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dalí, Joan Miro.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Expoziția de litografii Otto Dix, „Învățătura Sfântului Matei” este deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc, în perioada 18 februarie – 18 martie și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/