Bănățenii sunt invitați la expoziția de litografii a unuia dintre cei mai cunoscuți artiști germani!

po 1000x100px (4)

Litografiile artistului Otto Dix, unul dintre renumiții artiști plastici germani ai secolului al XX-lea, pot fi admirate începând de astăzi în cadrul unei expoziții care va fi vernisată la Muzeul de Artă din Timișoara, oferind o interpretare originală a învățăturilor Sfântului Matei.

„În ce măsură mai suntem creștini?” – aceasta e întrebarea pe care Otto Dix o adresa lumii în deceniul în care politica nazistă era în plină ascensiune în Germania. Profesor la Academia de Artă din Dresda și membru al Academiei Prusace, Otto Dix a fost un opozant al ideologiei și al politicilor totalitare ale celui de-al Treilea Reich. Naziștii i-au catalogat lucrările drept „degenerate”, iar o mare parte dintre ele au fost confiscate. Artistului i-a fost retras atât titlul academic, cât și cel de profesor universitar.

Expoziția lui Otto Dix de la Timișoara include 40 de piese în alb-negru și este organizată de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Merkur Plus Cluj-Napoca. Curator este cunoscutul colecționar Thomas Emmerling, iar co-curator, muzeograful și artistul Claudiu Toma. Colecția domnului Thomas Emmerling – cunoscut colaborator al Muzeului de Artă Timișoara – include creații ale unor mari artiști precum: Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dalí, Joan Miro.

Expoziția de litografii Otto Dix, „Învățătura Sfântului Matei” este deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc, în perioada 18 februarie – 18 martie și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.