Alianța USR-PLUS merge împreună la alegerile locale! „Suntem formați din același ADN”

raul olajos, cristian mos, alexandru caplat, dominic fritz

Alianța USR-PLUS a stabilit lista de candidați pentru Consiliul Județean, Consiliul Local Timișoara și candidatul la Primăria Timișoarei. Cristian Moș exclude orice alianță pre-electorală cu celelalte partide. PLUS anunță că va prezenta un program de administrare județeană și locală.

Dominic Fritz va fi candidatul Alianței 2020 USR-PLUS pentru Primărie. Useristul are încredere în colegii săi de la PLUS. Fritz invită timișorenii și experții din diferite domenii să contribuie la programul electoral pentru alegerile locale. „Împreună o să ne luptăm să câștigăm încrederea timișorenilor. O să începem să lucrăm la programul electoral și o să invităm și timișorenii să-și împartă ideile cu noi. Fac un apel către toți timișorenii să vină alături de noi”, a declarat Dominic Fritz. Candidatul la Primărie a anunțat deschiderea sediului de campanie la intrarea în Parcul Copiilor. Cu acest prilej, Dominic Fritz invită simpatizanții la noul sediu al alianței pentru a celebra startul campaniei. „O să ne deschidem sediul nostru de campanie sâmbăta, între 16.30 și 19.00. Noul nostru sediu este pe Bulevardul Revoluției nr. 18A, la intrarea în Parcul Copiilor, invit toți timișorenii, toți susținătorii noștri, toți membrii din USR și din PLUS să petreacă câteva ore împreună cu noi, să sărbătorim împreună această alianță și acest început de campanie”, a încheiat candidatul alianței.

Pentru președinția CJ, candidatul comun este Cristian Moș. Președintele USR Timiș spune că alianța este singura opțiune care se va lupta cu PSD și PNL-ul lui Robu. Useriștii și membrii PLUS lucrează la un program electoral comun care să ridice Timișul pe primul loc la nivel național. Cristian Moș cheamă experții din diferite domenii să contribuie la program și a explicat că deja lucrează cu un număr de oameni specializați pentru a creiona un program electoral viabil. „Suntem singurii care se vor bate cu USL-ul, adică PNL-ul domnului Robu și PSD. Suntem cei care se vor lupta, fiecare cu ideile noastre și vom schimba cu adevărat ceea ce se întâmplă în politica din Timiș. Vom reuși să ducem Timișul pe locul I, cum putea fi după Revoluție, dar USL a muncit în continuare și nu a reușit să atingă acest țel. Lucrăm la același program electoral, multe dintre ideile noastre sunt comune, se vede clar că suntem formați din același ADN. Lucrăm cu experți care nu sunt din partide. Chemăm toți experții pe diferite domenii să vină lângă noi. Se vede că USR-PLUS Timiș este capătul de lance inclusiv la nivel național, fiind primii care am bătut în cuie lista de consilieri locali, candidat la Primărie și lista de consilieri județeni”, a declarat Cristian Moș.

Responsabilul pentru politici publice PLUS a explicat că scopul alegerilor este ca alianța să obțină o majoritate pentru a putea numi vicepreședintele Consiliului Județean și pentru a putea implementa proiectele. Raul Olajos a declarat că în perioada următoare Alianța USR-PLUS va ieși cu un program de administrare atât la nivelul județului cât și la nivel local. „Ne propunem nu doar câștigarea președinției, ci și coagularea unui procent care să ne dea întâietate și capacitate în a numi vicepreședintele CJ. De la o ideație până la o implementare concretă de soluții avem nevoie de majoritate, majoritate pe care ne-o propunem atât la CL cât și la CJ. În săptămânile care urmează o să vedeți și un program de administrare județeană și locală. Este un program concret care va veni cu soluții concrete pe capitole de expertiză și nu doar sloganuri electorale”, a anunțat Raul Olajos.

Președintele USR Timiș exclude orice tip de alianță cu alte partide înainte de alegeri. Cristian Moș declară că scopul USR-PLUS nu este să își impună oamenii în poziții de putere. Candidatul pentru președinția Consiliului Județean a explicat că proiectele alianței trebuie trecute și lupta politică a partidelor vechi a stat în calea interesului timișenilor. „Excludem orice alianță pre-electorală, post-electoral nu este o alianță, putem discuta atunci de susținere pentru oamenii noștri. Este o negociere pentru susținerea oamenilor și a proiectelor. Vrem să ajungem în CL sau CJ cu programele noastre, nu vrem să votăm oameni, vrem să prezentăm oricărui partid proiectele noastre și să vadă că ne focusăm pe Timișoara sau pe Timiș. Scopul nostru nu este ca USR-PLUS să își impună oamenii, scopul nostru este să schimbăm și să ducem județul unde îi este locul. Celelalte partide, până acum, s-au bătut doar între ele și nu și-au văzut de proiecte. Dacă aveau un țel comun până acum să vadă proiectele principale pentru Timiș eu cred că erau până acum realizate. N-au făcut asta și cred că o să facă nici de acum înainte”, a încheiat Cristian Moș.

Lista finală pentru Consiliul Local a fost decisă în cadrul alianței. Șapte din primii zece candidați sunt de la USR. În ordine, primii zece sunt Dan Reșitnec (USR), Andrei Meșter (PLUS), Ruben Lațcău (USR), Rodica Militaru (USR),  Vlad Boldura (PLUS), Răzvan Negrișanu, Răzvan Stana (PLUS), Ana Munteanu (USR), Aida Szilagy (USR),  Ovidiu Merean (USR).

Pentru Consiliul Județean, alianța a decis ca numărul să fie de șapte pentru USR la trei pentru PLUS. Lista finală îi include pe Cristian Moș (USR),  Raul Olajos (PLUS), Viviana Țecu (USR),  Bianca Luca (PLUS), Călin Badiu (USR), Alexandru Caplat (PLUS), Petre Mihăieș (USR),  Laura Boldovici (USR),  Alexandru Cadar (USR), Raoul Trifan (USR).