Deputatul PNL Valeria Schelean, întrebări pentru premierul Viorica Dăncilă

banner publicitar

După senatorul Ionuţ Chisăliţă, încă un parlamentar de Caraş-Severin se implică în problematica delicată referitoare la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Este vorba despre deputatul Valeria Schelean.

„Prin Constituție și legi specifice, statul român se angajează să respecte drepturile persoanelor cu dizabilități, prevenirea şi combaterea discriminării, egalitatea de șanse și de tratament, dar și adaptarea societăţii la persoana cu handicap“, subliniază deputatul PNL Valeria Schelean.

În acest context, parlamentarul liberal de Caraş-Severin informează că a adresat o serie de întrebări tematice prim-ministrului Viorica Dăncilă:

„1. Care sunt măsurile active concrete pe care intenționați să le adoptați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități din România? Vă rog să precizați o perioadă pentru fiecare măsură.
2. Care este viziunea dumneavoastră legată de amenajarea plajelor din România în așa fel încât ele să fie în mod real accesibile persoanelor cu dizabilități? Aveți proiecte în acest sens?
3. Care este punctul dumneavoastră de vedere legat de proiectul plajei terapeutice pentru persoanele cu nevoi speciale? Veți solicita un Raport pe această speță din partea instituțiilor competente, subordonate?”

Deputatul Valeria Schelean i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă, conform procedurii, răspuns în scris la toate aceste întrebări.