Simularea Evaluării Naționale în Caraş-Severin: 6 din 10 elevi nu au obţinut notă de trecere!

stiri cu rezultate la evaluarea nationala in timis

Rezultatele simulării examenelor de evaluare naţională la nivelul judeţului Caraş-Severin arată că doar 42,17% dintre elevii participanţi au reuşit să obţină medii de peste 5.

În Caraş-Severin au fost înscrişi, la limba şi literatura română, matematică şi limba maternă, 2.308 elevi de clasa a VIII-a. Au fost absenţi 138 de elevi. Note mai mici de 5,00 au primit 1.255 de elevi, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 42,17%.

La nivel naţional, 47% dintre elevi au obţinut media generală peste 5. Notele obţinute la simulare nu se pot contesta, dar nici nu se trec în catalog. „Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Săptămâna viitoare, pe 19 martie, va începe şi simularea pentru examenul naţional de bacalaureat, la care participă elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din întreg judeţul Caraş-Severin, respectiv 4.589 de elevi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/