Deputatul Marian Cucşa propune trei zile de alegeri locale şi parlamentare

Deputatul de Timiş, Marian Cucşa, va depune săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă prin care propune trei zile de alegeri locale şi parlamentare. Iniţiativa vine ca urmare a faptul că parlamentarul consideră că trebuie luate toate măsurile ca alegerile să nu se transforme într-o problemă de sănătate publică.

„Propunerea mea e ca anul acesta să avem trei zile de alegeri locale şi parlamentare! Este initiaţiva legislativă pe care o voi depune în Camera Deputaţilor. Lucrez împreună cu echipa mea de ceva timp la ea, pentru că vrem să scoatem o lege care să nu conţină articole ce ar putea fi atacate la Curtea Constituţională.”, a precizat Marian Cucşa, deputat Forţa Naţională.

Mai mult, parlamentarul este de părere că prin această măsură vor dispărea cozile la secţiile de votare, aşa cum se întâmplă în diaspora.

„Consider în continuare că prevenţia este foarte importantă când vine vorba de evenimente ce implică mase de oameni, ţinând cont că nu am scăpat încă de riscul COVID-19. În plus, am văzut că modelul funcţionează foarte bine în diaspora. Au dispărut cozile interminabile de la secţiile de votare din străinătate, iar dreptul constituţional al românilor, de a vota, este respectat. Aşadar, mă gândeam să avem şi în ţară alegeri ca afară.”, a scris Cucşa pe pagina sa de Facebook.