Deputatul Jaro Marșalic, un susținător al Festivalului Răchiei de la Băile Herculane

jaro marsalic

După o pauză de doi ani, vineri, în stațiunea Băile Herculane, s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Răchiei și a Bucatelor Tradiționale din Banatul Montan.

Ajuns la cea de-a XX-a ediție, evenimentul organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin – prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Primăria orașului de pe Cerna și Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin, a adunat la un loc zeci de producători de răchie și produse tradiționale din județ.

Printre cei care au dat curs invitației organizatorilor s-a numărat și deputatul PNL Jaro Marșalic, care a făcut parte și din comisia de jurizare a „celei mai bune răchii”. Pentru Marșalic, aceasta a fost prima participare la festival în calitate de parlamentar. „Sunt bucuros să fiu prezent în mijlocul acestor oameni minunați și să iau parte la acest eveniment care, după cum bine știm, are tradiție în Caraș-Severin. După o pauză de doi ani, iată că, în sfârșit, se reia această datină, acest obicei care este deja bine înrădăcinat pentru noi, Festivalul Răchiei de la Băile Herculane.”, a spus deputatul cărășean.

Marșalic a degustat tradiționala licoare bănățeană, dar și bucatele pregătite în gospodăriile producătorilor cărășeni, apreciind nu doar calitatea preparatelor, ci și gustul inconfundabil al răchiei de Teregova.

rachie

producatori locali